Pozor na nebezpečné detské mydlo Disney!

pt, 21. júna 2019 o 10:42

Vyzerá krásne, má čistiť, no namiesto toho môže spôsobiť infekcie. Úrad verejného zdravotníctva varuje pred nebezpečným detským mydlom.

Nebezpečné mydlo.

Foto: UVZ SR

Mydlo značky Disney s motívom červeného autíčka, určené na umývanie rúk, obsahuje totiž patogénne mikroorganizmy a aj viac mikroorganizmov než je prípustné. Celkovo bolo v ňom zistené prekročenie povoleného limitu pre mikroorganizmy (2 000 000 KTJ/g).

Z patogénnych mikroorganizmov testy odhalili - Pseudomonas putida, Pseudomonas stutzeri, Klebsiella oxytoca, Citrobacter freudii, Enterobacter cloacae, čo je v rozpore s čl. 3 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) o kozmetických výrobkoch.

Výrobok môže spôsobiť rôzne infekcie hlavne u rizikových skupín spotrebiteľov. Varovanie sa týka tekutého mydla pre deti Hand Soap Cars, Liquid soap značky Disney, pôvodom z Grécka. Ide o 300 ml, plastovú fľašu v červenom obale s obrázkom na prednej strane a s bielym dávkovačom.

Výrobcom je Delkam Group, Athen, Greece, typ výrobku: Product ref.: EN 002 a výrobná dávka/ čiarový kód je LOT572/3M013MS1, 5 206642 000094.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Úrady a peniaze - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >