Podarené video: Ja sám! Deväťmesačný chlapček sa kŕmi rukami. Vyskúšate novú metódu zavádzania príkrmov?

gb, 7. apríla 2019 o 05:21

Zavádzanie prvých príkrmov je pre rodičov aj detičky náročným obdobím, jedlo je všade inde, len nie v detských ústočkách a stres s tým spojený dosahuje niekedy na stupnici od jedna do desať tú najvyššiu hodnotu. Riešenie je pritom tak jednoduché!



Deväťmesačnému Felixovi na videu umožnili, aby sa nakŕmil sám. Ponúkli mu cestoviny s mrkvičkou. A keďže detičky rady objavujú, ručičkami začal hneď skúmať, čože mu to pristálo na tanieri. Najprv sa s pokrmom hral, ale po chvíli pochopil, čo treba robiť a pustil sa do jedenia. S blaženým úsmevom.

Dovoliť deťom, aby sa najedli samé, to je nový prístup k zavádzaniu príkrmov. Metódu BLW, teda Baby-Led Weaning, môžeme preložiť ako dieťaťom riadené jedenie. Na vyskúšanie sa hodia napríklad hlavne tieto jedlá: zmäknutá zelenina (uvarená, naparená, upečená) ako brokolica, karfiol, mrkva, zemiak, cuketa, tekvica, petržlen, ďalej ovocie ako mäkká hruška, naparené jablko, banán, slivka, marhuľa, broskyňa. Skúsiť možno aj prúžok mäsa či mäkké cestoviny. A čo napríklad taký jogurt? Prečo nie? Veď ruky sú tu aj od toho, aby sa nimi jedlo!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >