Po čom ľudia túžia: Byť zdravý a žiť zas ako predtým

pt, gb, 25. januára 2021 o 04:15

Zdravie a návrat do normálneho života bez korony. To sú najčastejšie túžby našich čitateľov pre tento rok, o ktoré sa s nami podelili v súťaži o 15 rodinných kalendárov.

Zdravie, láska a všetci spolu. Čo viac si priať?

Foto: shutterstock.com

Ďakujeme za všetky príspevky, mnohé prinášajú veľmi pekné myšlienky a posolstvá. Žiaľ, nedajú sa zverejniť všetky, vyberáme z nich:

Neuctievajme pozlátko

„Prial by som si, aby ľudia konečne prišli k rozumu a používali auto len vtedy, keď to naozaj potrebujú, aby sa konečne spamätali a začali si vážiť skutočné hodnoty a neuctievali pozlátko. Mám obavy, že to skutočne krásne, čo sme mohli vidieť my ako deti sa už nikdy nevráti,“ odkazuje Michal.

Každý mesiac niečo pekné

„Po čom túžim v roku 2021? Po obyčajných maličkostiach, ktoré robia najväčšiu radosť. Napríklad, v januári si zaželať hlavne ZDRAVIE po celý rok, vo februári ísť na oslavu mojej 8-ročnej vnučke Nelly, v marci podať ruku a objať najstaršiu dcéru, ktorá má narodeniny, v apríli vystískať vnučky- dvojičky Rebeku a Barborku, ktoré budú mať 2 roky, v máji vybozkávať najmladšiu vnučku Isabelku Moanu, ktorá oslávi svoj prvý rôčik, v júni má moja najmladšia dcéra narodeniny, tá býva so mnou (aj s Moankou), júl a august si užívať s rodinou pri vode, grile a bazéne, v septembri ma čaká veľká moja oslava 60, v októbri má vnučka Lilly 6 rôčkov, tak sa už hádam bude dať normálne ísť na návštevu, v novembri si so všetkými budeme púšťať šarkanov a v decembri oslávi moja prostredná dcéra narodeniny. A samozrejme, tešíme sa na Vianoce a na rozžiarené očká mojich vnučiek. A rok za nami...,“ napísala Alena.

Vážme si jeden druhého

Anna si želá, aby konečne zmizol COVID, aby deti išli do školy, aby jej syn urobil skúšky na vodičský preukaz, a aby bolo dostatok práce. Tiež zdravie, šťastie lásku, pohodu spokojnosť a porozumenie. „A aby sme si začali vážiť všetkého čo máme a aj jeden druhého,“ zdôrazňuje.

Normálny život, nič viac

Lia má v prianiach jasno: „Túžim iba po normálnom živote, ako pred pandémiou. Môcť sa stretávať s ľudmi a rodinou, pomáhať deťom a vnukom.“

Začnime u seba

František želá nielen sebe, ale aj spoločnosti zdravie, šťastie a veľa ľudských múdrostí. „Aby neboli žiadne, resp. minimálne nezhody medzi ľuďmi, aby sme všetci konečne pochopili, že keď niečo chcem hodnotiť, najprv musím začať od seba, musím byť v prvom rade ja príkladom, nepožadovať nemožné veci, viesť otvorené dialógy, nevyvyšovať sa jeden pred druhým. Musím byť stále osobným príkladom a mať stále na pamäti, že zlé vyslovené slovo sa už nikdy nedá vziať späť. Pre riadiacich pracovníkov mám len jednu pripomienku: Neriaď z pozície sily.“

Veľa síl a pekných chvíľ

Vladimír poslal básničku:
„Aby dobrých ľudí bolo dosť,
aby sme žili druhým pre radosť,
aby deti netrpeli,
aby zdravie zvíťazilo,
aby sme sa správali k sebe milo,
aby sme mali veľa síl,
aby sme zažili veľa pekných chvíľ,
aby sme vedeli pomocnú ruku dať
a aby sme sa nezabudli smiať.“

Niečo, čo sa nedá kúpiť

„Túžim po viacerých veciach, no ani jedna sa nedá kúpiť. Túžim po tom, aby sme boli zdraví, aby sme sa mohli normálne stretávať bez strachu a bez obmedzení. A túžim, aby sa toto obdobie už nadobro a navždy skončilo,“ píše zasa Lucia.

Aby ožili ulice

Aj Pavel má želania nielen pre seba, ale aj pre ostatných. „Chcem, aby medicínska veda porazila celosvetový vírus COVID 19, ktorý zabíja milióny ľudí po celom svete. Aby život sa dostal do normálnych koľají, aby ožili ulice, školy, športoviská, divadlá, kiná, aby čím skôr som sa stretol s dcérou žijúcou v zahraničí, stretával s vnúčatami, aby vláda vládla tak, ako sľubovala pred voľbami, aby ju nemuseli ľudia nenávidieť, aby bol pokoj a aby sme boli zdraví.“

Kto vyhral?

Spomedzi všetkých účastníkov súťaže sme vyžrebovali 15, ktorí získavajú rodinné nástenné kalendáre na tento rok od vydavateľstva Spektrum Grafik.

Kalendáre sú v špirálovej väzbe. Okrem zoznamu meninových oslávencov obsahujú aj termíny školských prázdnin a nálepky. Súčasťou balenia je tiež drobný darček – pero.

Výhrou je tento rodinný kalendár.

Foto: Spektrum Grafik
Vyhrávajú ich:
Anna S., Liptovský Mikuláš
Jana B., Ľubiša
Lia M., Trnava
Vladimír D., Rajec
Alžbeta D., Myjava
František K., Prešov
František H., Veľký Ďur
Ján K., Košice
Lucia Č., Žiar nad Hronom
Maroš D., Bratislava
Anna J., Hvozdnica
Alena N., Šenkvice
Pavel A., Humenné
Radoslava B., Banská Bystrica
Michal T., Prievidza

Srdečne blahoželáme!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Súťaže - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >