Pes vzdeláva deti na základných školách

SITA, gb, 20. októbra 2022 o 04:00

Vzdelávací program má naučiť deti, že vlastniť zvieratko znamená byť zodpovedný, prijať povinnosť a nájsť si dostatok času na starostlivosť o živého tvora.

Program učí deti, že psík si vyžaduje starostlivosť.

Foto: shutterstock.com

Vzdelávací program PES prevedie deti vo veku od deviatich až pätnástich rokov životom psíka, ktorý žije na ulici v útulku a nakoniec v šťastnej rodine. Program komplexne rieši problematiku opustených psov a je formou prednášok. Má naučiť deti, že vlastniť zvieratko znamená byť zodpovedný, mať povinnosť a dostatok času.

Zároveň deti poučuje, ako sa ku psovi správať, aby bola zachovaná ich bezpečnosť. Cieľom je, aby si deti po absolvovaní programu uvedomili zodpovednosť voči psíkovi ako cítiacej bytosti. Informovala o tom organizácia Sloboda zvierat na svojej stránke.

Deti dostanú pracovný zošit, kde si utvrdia svoje vedomosti. Učenie je hravou formou v škole alebo priamo v útulku. Témy z programu sú potreby psa, starostlivosť o psa, správanie psa a tvoja bezpečnosť, dobré vlastnosti psa, deň pouličného psa, príliš mnoho psov, zviera v útulku a adopcia.

Program je určený od tretieho ročníka základných škôl, zaoberá sa problematikou starostlivosti o spoločenské zvieratá a spolužitia s nimi, učí deti o potrebách spoločenských zvierat, venuje sa aj bezpečnosti detí pri stretnutí s neznámym psom a s pomocou názorných pomôcok zoznamuje deti s útulkami pre opustené zvieratá.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >