Oslávte MDD vo veľkom štýle! 10 nápadov ako

Patricia Poprocká, 31. mája 2024 o 05:13

Sú našou radosťou a je to ich deň, tak im doprajme prežiť ho podľa ich predstáv. Ak ešte nemáte program na oslavu Medzinárodného dňa detí, možno vás inšpiruje niektorý z našich tipov.

Deti majú svoj deň, nech si ho užijú!

Foto: shutterstock.com

Vraví sa, že najviac, čo môžeme deťom dať, je náš čas a sústredená pozornosť. Deti nepotrebujú veľa, milujú hry, zábavu a niekedy aj čas s nami, tak im to dajme aj k ich sviatku. Napríklad takto:

1. Piknik v prírode. Vyberte sa so svojou rodinou na piknik do lesa či na chatu. Môžete si priniesť už hotové jedlá z domu alebo si niečo opiecť tam. Nezabudnite na deky, hračky či loptu. Pikniky sú skvelou príležitosťou na hry na čerstvom vzduchu, spoločné rozhovory a užívanie si prírody.

2. Výlet do mesta. ZOO, divadlo, hudobné vystúpenie, alebo len tak – na prechádzku a potom na koláč či zmrzlinu. Nech má skrátka deň detí punc výnimočnosti, nech robíte to, čo v bežné dni nestíhate. Nezabudnite na fotoaparát, aby ste zachytili všetky úžasné momenty.

3. Určite si výnimočné pravidlá. Napríklad, že v tento deň neodpoviete na žiadnu otázku nie, že každý člen rodiny splní inému nejaké želanie, prípadne že každý sám podľa svojho sa pokúsi urobiť v domácnosti niečo užitočné a podobne. Uvidíte, čo to spraví s rodinnou atmosférou.

4. Urobte si pohodu doma. Najmä ak ste rozlietaní celé dni, možno aj deti ocenia, že tento deň skrátka len je, že sa v ňom nič nemusí. Čítajte si knihy, pozrite filmy, ničeo dobré pod zub si k nimi nachystajte a – užívajte spoločné chvíle.

5. Zábavný deň na ihrisku alebo v aquaparku. Spojenie športu a zábavy je užitočné a v deťoch zanechá nezabuzdnuteľné spomienky. Preliezky, hojdačky, šmykľavky, vírivka – nech sa vybláznia do sýtosti.

6. Stretnite sa v širšom kruhu. Či už rodinnom alebo s rodinnými priateľmi. Program je už na vás, podľa toho, čo radi robíte. Domáca grilovačka, turistika, alebo prechádzka spojená s kávou na príjemnom mieste, deti si užijú spoločnosť druhých, a to predsa k oslave patrí.

7. Nákupy. Znie to síce príšerne komerčne a konzumne, každého však poteší dostať darček, zvlášť vo sviatočný deň. Zoberte teda svoju ratolesť do kníhkupectva, predajne odevov alebo drobností, nech si vyberie k MDD darček podľa svojho gusta. Ale pozor, menej býva viac – jeden by mal stačiť.

8. Kuchynské výtvory. Varte alebo pečte s deťmi. Môžete si prípadne vymeniť úlohy, že dieťa bude pri príprave obľúbeného pokrmu šéf, vy budete iba dohliadať, či sa nezamení soľ s múkou a podobne.

9. Hľadanie pokladu. Napríklad. Alebo čohokoľvek iného. Chce to síce viac času a príprav,ale výsledok môže stáť za to. Pripravte deťom interaktívnu hru, keď im napríklad na záhrade alebo vo vytýčenom priestore v prírode pripravíte trasu za pokladom, počas ktorej musia splniť zoznam úloh. Je na vás, čo vymyslíte, vy najlepšie viete, čo deti zaujíma.

10. Tvorenie doma. Zahrajte sa s deťmi na umelcov, ak, samozrejme, inklinujú k takémuto druhu zábavy. Maliarske plátno, farebné ceruzky, papier, lepidlo – všetko, čo podporí ich fantáziu a tvorivosť. Môžete tiež pozvať kamarátov a vytvoriť malú výstavku prác.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >