„Buďte bláznivé a neposlušné!“ Čo prajú deťom k MDD Misha, Anči Strike, Robo Papp, Slávka Halčáková a ďalší

Patricia Poprocká, 1. júna 2022 o 05:09

Deti mali 1. júna svoj deň, u nás ho oslavujú už od roku 1952. Medzinárodný deň detí, ktorý si pripomínajú vo viac než 20 štátoch, je symbolom blaha detí, chce poukázať na to, že detstvo by malo byť radostné, bez vojen, chudoby, detskej práce, a zároveň na to, že nie všetkým deťom sveta je to dopriate. Čo prajú deťom k ich sviatku známe slovenské osobnosti, prečítajte si v našej ankete.

Všetko najlepšie k MDD!

Foto: shutterstock.com

Hrajte sa a objavujte!

Všetkým deťom na celom svete želám, aby boli šťastné, zdravé, ľúbené a prijímané také, aké sú, nie také, aké by sme ich chceli mať my dospelí. Aby mali veľa kamarátov, aby mali možnosť sa veľa hrať a v tej hre tvorivo a dobrodružne objavovať svoje schopnosti a život. Želám deťom, aby sme sa my dospelí konečne otočili smerom k nim a to, čo si myslíme, že robíme pre nich, nech robíme empaticky, cez ich detskú optiku a vnímanie. Aby sme my dospelí pochopili a uvideli možnosti, ako sa učiť hravo, ľahko, aby sme nachádzali radosť v maličkostiach a aby sme im umožnili prejavovať svoju detskú a divokú prirodzenosť.

Foto: Gabriela Teplická

Nám dospelým ešte želám, aby sme si spomenuli na to svoje vnútorne dieťa v nás, ktoré sa potrebuje hrať, tvoriť radovať sa a tešiť zo života. A aby sme požívali tú detskú spontánnu ľahkosť bytia. Ďakujem vám, deti, za váš detský svet!
Slávka Halčáková, herečka, koučka a tvorkyňa detských edukačno-motivačných videí


Aby sa nikdy nemuseli báť

Deti sú to najvzácnejšie, čo máme. Preto by som im zaželala, aby im nikto z detstva neuberal. Aby sa v ňom čo najviac nasmiali, ale aby sa aj veľa naučili a nabrali veľa síl a odvahy do dospeláckeho života. Aby sa nikdy nemuseli zbaliť a odísť zo svojho domova, aby sa nikdy nemuseli v detstve báť. A hlavne, aby boli zdravé.

Foto: Milan Krupčík
Misha, speváčka a fotografka

Odvahu robiť veci inak

Prajem všetko najlepšie ku Dňu detí každému jednému, aby boli šťastné, mali veľa fantázie, odvahu robiť veci inak… Aby sa im splnili ich sny a mali rodičov, ktorí tu budú vždy pre nich.

Anči Strike, tanečníčka a laktačná poradkyňa


Nech sú sami sebou

Na Deň detí želám všetkým deťom, aby boli bláznivé, neposlušné, sami sebou, a aby mali po celé detstvo vedomých rodičov, ktorí vedia, že deti netreba vychovávať, ale naopak, treba sa od nich učiť.

Robo Papp, hudobník

Získajte pozitívnu energiu

Všetkým detičkám krásny deň detí, plný šťastia, radosti a najmä ZDRAVÍČKA, aby si mohli plnými dúškami vychutnávať svoj veľký deň a nabili sa pozitívnou energiou, ktorá im vydrží celý rok.

Lucia Hrivnák Klocová, najúspešnejšia slovenská bežkyňa na 800 a 1500 metrov

Aby sa deti rodili do maminho náručia

Prajem všetkým deťom život v mieri. Aby sa narodili jemne v láskyplnom prostredí do náručia svojej mamy. Aby ich nikto z maminej náruče po pôrode neodniesol. Aby vyrastali v podporujúcom a rešpektujúcom prostredí, aby mohli slobodne žiť seba, svoje emócie, aby sa cítili milované a v bezpečí.

Zuzana Bajkaiová, somatická terapeutka a dula

Nezabudnite na detstvo!

Deti, užívajte si svoje detstvo a nikdy naň nezabudnite!
Renáta Jurčová, odborná pracovníčka pre umelecký prednes Národného osvetového centra

Zdravie a radosť

Deťom prajem predovšetkým zdravie, pohodu, úspechy a radosť v živote. Ich rodičom zasa, aby neboli infikovaní neodbornými názormi v celom širokom spektre – od ekonómie až po náboženstvo.

Igor Škodáček, detský psychiater





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >