Slávni zverejnili na deň detí krásne fotky ratolestí. Pozrite na aktuálne fotografie dcéry Dary Rolins alebo synov Viki Rákovej

Gabriela Bachárová, 2. júna 2022 o 04:20

„Prajem vám, aby vás nikdy nikto nenechal vyplakať a nenútil zaspávať samých v tme, keď sa bojíte. Aby ste vedeli, že smútok a hnev sú normálne a nemusíte ich v sebe dusiť. Aby vám rodičia pomohli s nimi narábať. Prajem vám, aby ste vedeli povedať nie,“ jedno z veľmi pekných prianí deťom k ich dňu, ktorý sme oslávili včera, zverejnila na sociálnych sieťach spisovateľka Kristína Tormová. Aké milé slová adresovali deťom, a to nielen tým svojim, ďalší známi ľudia? Prečítajte si a pozrite si pekné fotky slávnych s ich ratolesťami.

Dara Rolins

Svoje meniny oslávila na deň detí dcéra speváčky Dary Rolins Laura (14), ktorú však mama a okolie volá Lola. „Okrem nej, môjho najmilovanejšieho dieťaťa, virtuálne objímam všetky deti! Z celého srdca každému jednému prajem more lásky a hlavne možnosť žiť v mieri, bez strachu, v milujúcej rodine, plnej porozumenia a empatie pre všetky ich rozhodnutia. Pre tie správne, ale aj pre ich chyby a omyly," zaželala Dara Rolins všetkým deťom a ako dodala, práve chyby a ich následné riešenia sú tou „najspoľahlivejšou cestou prirodzeného rastu a zdravého formovania charakteru. A tak, milé detičky, prajem vám ľahký život s nami, dospelými. Nech vás štveme znesiteľne, tak akurát, primerane. Lola, šťastie moje, uži si svoj deň.”



Viki Ráková

Na blahoželaniu ku dňu detí nezabudla ani herečka Viki Ráková, ktorá je mamou dvoch rozkošných chlapcov, sedemročného Bendegúza a dvojročného Benjamína: „Prajem si, aby som vás videla navždy takých šťastných a bezstarostných!”



Herečka so synmi.



Viki Ráková patrí k najkrajším ženám slovenského šoubiznisu.



Kristína Tormová

Herečka, moderátorka, spisovateľka či blogerka Kristína Tormová je známa svojím nekonvenčným pohľadom na materstvo, v ktorom dá najmä na svoju intuíciu a nebojí sa búrať stereotypné predstavy. Dcéra obľúbeného herca Borisa Farkaša je mamou deväťročných dvojičiek Matildy a Ely, ktoré má s moderátorom Jurajom Hajdinom. Žije však s podnikateľom Petrom Tormom, ktorému porodila dnes dvojročného Alana. Pri príležitosti dňa detí poslala autorka kníh Som mama a Budem mama všetkým deťom toto pekné posolstvo: „Milí malí ľudia, prajem vám všetko najlepšie ku Dňu detí. Prajem vám, aby ste boli milovaní a ľúbení. Aby vaši rodičia ľúbili naozajsky vás a nie svoje predstavy o vás.

Aby ste boli bondingovaní a túlení po celý život, vždy, keď to budete potrebovať. Aby ste vedeli, že objatie pomáha, keď vám je nanič a aby vám ho nikdy nikto neodmietol len preto, že ste ho nasrdili, alebo preto, že ste už „dosť veľkí na to, aby ste si problém vyriešili sami”. Prajem vám, aby ste žili svoje jednorožcové svety a aby ste si ich nikdy nenechali zobrať, aby vás nikto nerušil pri vašich fantáziách. Aby ste robili to, čo zaujíma skutočne vás, aby ste si svoje sny nenechali pokaziť pochybnosťami iných…

Aby ste boli zvedaví a potom múdri a dostávali odpovede na svoje otázky. Aby sa vám vo vašom svete, kde cítite istotu, nikto nevysmieval, aby vás nikto nenapodobňoval, keď vám je naprd a keď sa hneváte, aby vás nikto nezosmiešňoval a nespochybňoval, že vaše trápenie je naozaj vážne. Aby vám nikdy nikto nepovedal „nerev, veď sa nič nestalo”, keď vy viete, že sa stalo. Aby vám vaši rodičia neklamali a dôverovali, a aby dôverovali sebe v tom, že vám môžu dôverovať. Prajem vám, aby ste pri smútku boli pomojkaní, aby ste vedeli, že sa dá vždy všetko vyriešiť… nie tým, že vám niekto povie „nerieš to”, ale niečím, čo váš problém naozaj vyrieši. Aby ste nedostávali nezmyselné tresty, aby vás nikto nenútil jesť mastné mäso a iné srágoriny, ktoré vám naozaj nechutia. Aby vás nikdy nikto nenechal samých vyplakať a nenútil zaspávať samých v tme, keď sa bojíte. Aby ste vedeli, že smútok a hnev sú normálne a nemusíte ich v sebe dusiť. Aby vám rodičia pomohli s nimi narábať. Prajem vám, aby ste vedeli povedať NIE.

Aby ste vedeli akceptovať hranice nielen iných, ale hlavne tie svoje. Aby ste namiesto ton darčekov dostávali pozornosť a veľa zážitkov. Aby mali na vás vaši rodičia čas a energiu a aj keď nebudú stáť pri vás, budete vedieť, že keď sa otočíte, vždy ich voľakde zbadáte. Aby ste sa nikdy nemuseli báť svojich rodičov, aby ste sa im nebáli povedať o svojich prúseroch i láskach. Prajem vám, aby sa nikdy pohŕdavo nepýtali: To čo z teba vyrastie? Aby vám pomohli, nech z vás vyrastie to, po čom túžite. Aby vás nikdy nikto neudrel a neposotil… zvlášť nie tí, ktorým tak veľmi dôverujete. Aby vám rodičia nikdy nepovedali, že sa za vás hanbia a že ste ich sklamali, že sú z vás unavení a sklamaní, aj keď to bude pravda… buhahaha.

Aby sa vaši rodičia ľúbili a ak sa skutočne neľúbia, aby spolu neostávali „kvôli deťom”. Aby vedeli, že ak nespĺňate ich malicherné očakávania, je to ich problém a nie váš, aby vedeli, že nemôžete byť dokonalí, lebo ste dokonalí takí nedokonalí (veď ste po nich, nie?). Aby vedeli, že ste malí ľudia, ktorí potrebujú sprievodcov. Prajem vám, aby vám rodičia dopomohli k tomu, aby ste boli féroví (ako to predsa vidíte doma), sebavedomí ľudia, ktorí budú žiť bez strachov… Aby ste nemuseli „poslúchať na slovo”, aby ste rozumeli, o čo ide. Jakó aby ste rozumeli životu, viš.

A aby ste sa naučili variť svojim rodičom kávu. Aby ste mali rodičov, ktorí vám s láskou natrú kerku, namiesto otázky: „To ako budeš vyzerať, keď budeš starý?” (to im môže byť mimochodom dosť jedno). A najviac si prajem, aby nám rodičom pánbožko pomáhal a aby sme mali dosť síl energie a lásky, aby sa všetky tieto moje priania naplnili…”



Kristína Tormová s partnerom.



Barbara Jagušák Heribanová

Barbara Jagušák Heribanová, PR manažérka a dcéra známej moderátorky Aleny Heribanovej, zverejnila takúto milú fotografiu so svojou štvorročnou dcérkou Izabelou. A pridala aj pranie: „Všetkým deťom na svete, aj tým celkom dospelým, veľa istoty, pohody, lásky, blízkosti, podpory, hravosti, radosti, fantázie, spoznávania. Nenechajme si nikdy a nikým vziať to zvedavé dieťa v nás.”



Barbara Jegušák Heribanová s dcérkou.



Katka Koščová

Speváčka Katka Koščová tiež zverejnila fotografie so svojimi deťmi, avšak na mieste, z ktorého známi ľudia väčšinou fotky nepostujú. Z kníhkupectva, ktoré navštívili v Paríži. „Ich deň,” napísala mama Aničky (3) a Adama (8).



Katka Koščová s partnerom a synom.



Dominika Mirgová

Speváčka Dominika Mirgová sa takto vyznala svojmu synovi Petrovi (7): „Toto moje malé-veľké šťastné dieťa. Ďakujem za teba každý deň. Krásny MDD všetkým.”



Spokojná rodinka počas veľkonočných sviatkov.



Andrea Kerestešová

Andrea Kerestešová, slovenská herečka usadená v Čechách, je mamičkou dvoch roztomilých chlapcov, štvorročného Tobiáša a dvojročného Jáchyma. Nielen im, ale všetkým deťom sveta venovala toto prianie: „Nech ste šťastné, deti moje i tie vaše i všetky, čo na svete sú.”



Monika Absolonová

„Krásny medzinárodný deň detí nám všetkým bez ohľadu na vek. Nech sú všetky deti v detskom veku šťastné a zdravé a nikto im akokoľvek neubližuje,” poslala prianie do sveta aj česká speváčka Monika Absolonová, mamička Tadeáša (6) a Matouša (3).



Monika Absolonová.



Tomáš Klus

„Dali sme im život a oni nás ho učia žiť. Všetko najlepšie všetkým deťom! Svet bude tak šťastný, ako budú šťastné jeho deti. Tak sa k sebe majme,” s takýmto prianím ku dňu detí sa poponáhľal obľúbený český folkový spevák Tomáš Klus, otec troch detí, Josefíny (9), Jenovéfy (5) a Alfréda (6).



Tomáš Klus s manželkou a dvomi deťmi.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >