Nový kurz o zdravom stravovaní a životnom štýle pre školákov

TASR, 27. októbra 2019 o 04:32

Asi päť percent školákov neraňajkuje, a až štvrtina školákov si na vyučovanie nenosí desiatu. Vyplýva to z prieskumu Potravinárskej komory Slovenska, ktorá chce deti viesť k zdravému životnému štýlu aj pomocou internetového kurzu Hravo ži zdravo.

Štvrtina žiakov si do školy nenosí desiatu, ukázal prieskum.

Foto: shutterstock.com

Určený je tentoraz piatakom, ktorým chce interaktívnym a zábavným spôsobom vysvetliť dôležitosť a základné pravidlá zdravého životného štýlu. „Správne stravovacie návyky už v najskoršom veku ovplyvňujú zdravie dospelého človeka,“ tvrdí odborný garant projektu, zakladateľ Poradne pre obezitu, výživu a zdravý životný štýl Peter Minárik.

Deti by podľa neho mali byť vedené k správnym stravovacím návykom a k zdravému životnému štýlu aj v škole a pri mimoškolských aktivitách. „Vybudovanie správnych návykov má väčšiu šancu vtedy, ak sa podporuje z viacerých komunít,“ dodal Peter Minárik.

Kurz Potravinárskej komory Slovenska môže žiakom pomôcť pri výbere vhodných potravín, naučiť ich správne sa stravovať a venovať sa tomu, čo jeme, myslí si riaditeľka komory Jana Venhartová.

Súťažná časť internetového kurzu do 4. februára 2020. Prihlásení žiaci postupne absolvujú štyri lekcie zdravého životného štýlu a využijú program na hodnotenie jedálnička, pohybových aktivít a pitného režimu. Odborníci im poradia, ako zdravým spôsobom udržať rovnováhu v príjme a výdaji energie.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >