Neseďte doma! Štyri jednoduché triky, ako deti nalákať na turistiku

dh, 11. júla 2022 o 04:00

Nechce sa im na túru a vy by ste tak radi niekam vypadli? Vyskúšajte niektorý z nasledujúcich osvedčených trikov, ako vaše ratolesti vytiahnuť von, nech sa na turistiku tešia.

Vonku je tak fajn...

Foto: Radovan Varchola

Prechádzka prírodou nie je pre deti to isté, čo pre dospelých, dá sa to však skĺbiť k obojstrannej spokojnosti. Ak sa aj vaši potomkovia zaprisáhavajú, že už neprejdú ani krok, nevzdávajte to. Len sa trošku prispôsobte detským nôžkam a zmýšľaniu.

Dajte na výber

Ak sa dieťa podieľa na príprave výletu, bude oveľa ochotnejšie s vami putovať. Samozrejme, vyberajte také trasy a ciele, ktoré môžu detského turistu nadchnúť. Zvieracia farma, možnosť vykúpať sa v rybníku, detské ihrisko, lozenie po skalách, skákanie z výšky alebo rozhľadňa.

Piknik v tráve

Každé dieťa má svoje obľúbené jedlá. Ak dostane možnosť zjesť si ich vonku, ochotne si obuje turistické topánky a vyrazí na výlet. Palacinky či rezne chutia na vzduchu oveľa lepšie ako doma.

Malá odmena za výkon

Nemyslíme tým, že v pondelok naklusáte do hračkárstva a za tých desať kilometrov mu kúpite novú hračku, ale môže to byť uvarenie obľúbeného jedla alebo spoločná hra. Aby dieťa videlo, že si jeho výkon ceníte.

Zásoba hier

Cesta bude dieťaťu rýchlejšie a veselšie ubiehať, keď si vopred pripravíte hry, či už to bude rozvíjanie vymysleného príbehu, slovný futbal alebo stavanie domčeka pre zvieratká z prírodnín.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >