Nakazená učiteľka si neberie pred ústa servítky: Nemáte úctu k životu

Gabriela Bachárová, 16. októbra 2020 o 04:35

Laxný prístup mnohých Slovákov, ktorí zľahčujú pandémiu a odmietajú rešpektovať opatrenia, vytočil učiteľku prvého stupňa na základnej školy, ktorá momentálne s nákazou sama bojuje. Adresovala im tvrdé slová.

Učiteľka hovorí, že odmietači rúšok si nevážia ľudské životy.

Foto: shutterstock.com

Učiteľka sa nakazila pri výkone svojho povolania. „Vyskytlo sa u nás dieťa, ktoré je pozitívne, aj jeho rodina,“ vraví. Sama rúško počas vyučovania mala, ale deti nie, pretože pre prvý stupeň to bolo len odporúčané. S nosením ochrany úst a nosa vždy súhlasila, rovnako ako jej najbližší. „Nemám s tým žiadny problém. Dokonca ani s ostatnými opatreniami,“ napísala učiteľka na sociálne siete. Jej meno redakcia pozná, žena si však nepriala ho zverejniť, stretla sa totiž s lavínou odsudzujúcich komentárov a už sa tomu ďalej nechce vystavovať.

„Áno, umývam a dezinfikujem si ruky. Nezúčastňujem sa na hromadných podujatiach. S kamarátmi sa stretám hlavne v exteriéri. Letnú dovolenku sme preložili na budúci rok, aby sme neohrozili seba ani druhých. Na nákupy chodíme raz za týždeň a s maximálnymi protiepidemiologickymi opatreniami. Rozostupy dodržujem. S rešpektovaní odborníkov som problém nemala a stále nemám,“ popísala svoj postoj k epidémii.

Napriek všetkým opatreniam sa však nakazila a má zlé srdce na tých, ktorí sa z pravidiel vysmievajú a hrdo ich nedodržiavajú.

„Mám problém, keď vidím, čítam a počujem, ako mnoho z vás si z tej "chripôčky" robí posmech, zľahčuje to, ignoruje... Nerešpektuje nariadenia (odporúčania už vôbec nie) a čo je najhoršie, nemá elementárnu úctu k životu. K vlastnému ani k cudziemu. Je mi toho smutno,“ priznáva.

Smútok však vystriedal hnev. „Ja som si nevybrala, že budem ležať bez sily v posteli už týždeň... že prespím viac ako 20 hodín denne, slabá… Ani som netúžila premýšľať, či tá bolesť na hrudi začne ustupovať, alebo sa ešte zhorší. Ani to som si nevybrala, že minimálne niekoľko najbližších dní, ak nie týždňov, nepobozkám svoje deti, muža, ani rodičov…“

Prstom ukázala na tých, ktorí popierajú vážnosť situácie. „Toto za mňa rozhodol niekto z vás. Niekto, kto sa smeje z rúšok, lebo ich nosenie z neho robí ovcu, otroka, či akú tupú teóriu som to za posledné dni čítala. Niekto, kto aj keď si nie je istý, s pokojným svedomím pošle svoje kašľajúce či usoplené dieťa do školy, škôlky. Či niekto, kto ho do tej školy pustí namiesto toho, aby ho otočil v rannom filtri. Či sám v takomto stave do zamestnania ide. Niekto, kto nosí rúško na brade, lebo sa v ňom dusí...“

Učiteľka si naozaj pred ústa nedala servítky. „Ty, ktorý si toto za mňa rozhodol, príď teraz sem, prevziať všetky moje povinnosti. Postarať sa o moju rodinu a deti, zarábať moje peniaze a všetko, čo nemôžem teraz robiť, lebo ty si rozhodol. V opačnom prípade, zavri hubu, nasaď si rúško, dezinfikuj ruky, dodržuj odstup a staraj sa o to, aby si nenakazil druhých,“ uzavrela svoj príspevok na sociálnych sieťach. Súhlasíte s jej slovami? Hlasujte v našej ankete pod článkom!


ANKETA:

Má učiteľka svojimi tvrdými slovami na adresu zľahčovateľov pandémie pravdu?

90,1%



2,3%



7,5%










Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatar7luba7 19. októbra 2020 o 11:57

    Dobrý deň, ako ste popisovali, že ste mali rúško a nakazili ste sa, tak mi logicky z toho vychádza, že tie rúška nás asi nechránia, hoci ich nosíme a keď som videla, že ich mali ľudia aj v lese, pripadá mi to choré, veď majú dýchať čerstvý vzduch....
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJanamichalkova 2. novembra 2020 o 00:16

    podobnu chripku som si prekonala pred dvoma rokmi, ale vtedy sa tomu hovorilo chripka a po nikom som nechcela, aby nosil rusko. Naopak, pekne som si zaliezla do postele, aby som nikoho nenakazila.

    Za zdravie si je zodpovedny kazdy sam! To rovno mozme brat fajciarom cigeraty z ust.
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >