Najlepšie recepty na zavárané uhorky

Patricia Poprocká, 24. júla 2021 o 04:29

Viete, aké sú najlepšie recepty uhorkovej sezóny?

V lete zábava, v zime skvelá svieža príloha k jedlám.

Foto: shutterstock.com

Prinášame vám tri recepty na nakladané uhorky, od najjednoduchších až po tie, ktoré sa tešia najväčšej obľube na kulinárskom portáli Varecha.sk. Nech sa páči, vyberte si.

Rýchla klasika

Recept vychádza z filozofie, že ide o nakladané uhorky, takže sa nakladajú len uhorky. Žiadna mrkva, kôpor, nič. Uhorky budú skvelé aj tak. Jednoducho ich umyte, naložte do pohárov a zalejte nálevom. Na 2 litre vody ide pol litra octu, cukru podľa chuti (najviac pol kila) a balíček nakladača. Nechajte zovrieť a zalejte, najlepšie studeným nálevom. Fľaše potom sterilizujte v rúre na 200 stupňov. Keď voda vrie a uhorky vo fľašiach začínajú meniť farbu, môžete vypnúť a nechať tak do vychladnutia.

S baraním rohom a hrozienkami

Je to taký malý rituál, ale ak vás to baví a tešíte sa na skvelé uhorky, môžete stráviť v kuchyni príjemné chvíle.

Potrebujete: uhorky, cibuľu, baranie rohy, patizón, cukinu, trošku ešte zelených paradajok, mrkvu, čierne korenie celé, nové korenie, klinčeky, bobkový list, kôpor, zelerová vňať, balík hrozienok
Na nálev: Na štyri litre vody zmiešajte liter octu, 350 gramov cukru a 100 gramov soli. Ak máte radi sladšie, môžete dať cukru viac.

Do fliaš si na dno naukladajte 3 krúžky cibule, 4 guľôčky nového korenia, 4 čierneho, 4 klinčeky, 1 bobkový list, trošku kôpru. Potom začnite nakladať uhorky a zeleninu, viac-menej na ozdobu, podľa toho, koľko jej máte. Sem tam pridajte aj hrozienko. Napokon zalejte nálevom a sterilizujte.
Fotorecept nájdete na tomto linku Varecha. sk.


S cibuľou, prípadne feferónkami

Na 4,5 kila uhoriek potrebujeme 10 cibúľ, balíček nového a balíček celého čierneho korenia a ak chcete, tak aj feferónky. Tieto suroviny si nachystajte a začnite ukladať do fliaš. Na nálev potrebujete cukor, nakladač a ocot. Netreba ho však variť, do každej fľaše dajte dve lyžice cukru, jednu čajovú lyžičku nakladača a deci octu. Zvyšok zalejte vodou. Fľaše zatvorte a sterilizujte vo vriacej vode 5-8 minút.
Fotorecept nájdete na tomto linku Varecha.sk.

Päť najklikanejších receptov na zavárané uhorky Varechy nájdete na tomto linku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >