V lete zábava, v zime skvelá svieža príloha k jedlám.
Foto: shutterstock.comPrinášame vám tri recepty na nakladané uhorky, od najjednoduchších až po tie, ktoré sa tešia najväčšej obľube na kulinárskom portáli Varecha.sk. Nech sa páči, vyberte si.
Rýchla klasika
Recept vychádza z filozofie, že ide o nakladané uhorky, takže sa nakladajú len uhorky. Žiadna mrkva, kôpor, nič. Uhorky budú skvelé aj tak. Jednoducho ich umyte, naložte do pohárov a zalejte nálevom. Na 2 litre vody ide pol litra octu, cukru podľa chuti (najviac pol kila) a balíček nakladača. Nechajte zovrieť a zalejte, najlepšie studeným nálevom. Fľaše potom sterilizujte v rúre na 200 stupňov. Keď voda vrie a uhorky vo fľašiach začínajú meniť farbu, môžete vypnúť a nechať tak do vychladnutia.S baraním rohom a hrozienkami
Je to taký malý rituál, ale ak vás to baví a tešíte sa na skvelé uhorky, môžete stráviť v kuchyni príjemné chvíle.Potrebujete: uhorky, cibuľu, baranie rohy, patizón, cukinu, trošku ešte zelených paradajok, mrkvu, čierne korenie celé, nové korenie, klinčeky, bobkový list, kôpor, zelerová vňať, balík hrozienok
Na nálev: Na štyri litre vody zmiešajte liter octu, 350 gramov cukru a 100 gramov soli. Ak máte radi sladšie, môžete dať cukru viac.
Do fliaš si na dno naukladajte 3 krúžky cibule, 4 guľôčky nového korenia, 4 čierneho, 4 klinčeky, 1 bobkový list, trošku kôpru. Potom začnite nakladať uhorky a zeleninu, viac-menej na ozdobu, podľa toho, koľko jej máte. Sem tam pridajte aj hrozienko. Napokon zalejte nálevom a sterilizujte.