Na návštevu Mliečnej hliadky sa môžu tešiť viaceré základné školy

TASR, 29. novembra 2018 o 14:32

Mliečne hliadky sa v týždni od 3. do 6. decembra vydajú do deviatich základných škôl v rôznych mestách Slovenska. Cieľom Mliečnych hliadok je poskytnúť deťom hravou formou informácie o výrobe a spracovaní mlieka, vybudovať u nich pozitívny vzťah ku zvieratám a prispieť k ich správnym stravovacím návykom.

Mlieko je dôležitá potravina.

Foto: Shutterstock.com

Trojčlenný tím hliadky, a to koordinátor a jeho dve kamarátky kravičky v pondelok 3. decembra navštívia dve základné školy v Trnave a jednu v Piešťanoch. V utorok 4. decembra sa vyberú do dvoch základných škôl v Nitre a do jednej v Leviciach. Napokon, vo štvrtok 6. decembra poteší mliečna hliadka žiakov na dvoch ZŠ v Trenčíne a na jednej ZŠ v Bánovciach nad Bebravou. Mliečne hliadky budú pokračovať aj v januári 2019, kedy sa na ich návštevu budú môcť tešiť aj ďalšie slovenské školy.

Mliečne hliadky sú jednou z informačných a osvetových aktivít kampane Slovenská mliečna rodina, v ktorej sú zastúpení slovenskí prvovýrobcovia a spracovatelia mlieka. Kampaň Slovenská mliečna rodina je výsledkom spolupráce Slovenského zväzu prvovýrobcov mlieka (SZPM) a Slovenského mliekarenského zväzu (SMZ).

„Mliečne hliadky majú misiu, v rámci ktorej je cieľom získať názor detí na konzumáciu slovenského mlieka a mliečnych výrobkov, informovať deti o správnych stravovacích návykoch i o tom, ako sa dajú spoznávať mliečne výrobky a že ich konzumáciou môžu aj ony prispieť k ochrane životného prostredia. Mliečna hliadka tiež deťom predstaví aplikáciu Adoptuj kravičku. Ukáže im, ako si môžu adoptovať kravičku zo skutočnej slovenskej farmy, ktorú dokonca raz do roka, v rámci Dňa otvorených dverí na mliečnych farmách môžu aj navštíviť, a ako si založiť virtuálnu mliečnu farmu a hospodáriť na nej,“ vysvetlila Margita Štefániková, riaditeľka SZPM.

Zaujať zvedavých školákov nie je práve najľahšia úloha. Mliečna hliadka si preto pre deti pripravila atraktívny program, počas ktorého budú odpovedať na zaujímavé otázky, hovoriť o tom, prečo je pre nich dôležité konzumovať mlieko a mliečne výrobky. Odmenou za ich záujem a pozornosť budú praktické desiatové boxy, záložky do kníh, omaľovánky a samozrejme, slovenské mliečne výrobky.

„Veríme, že množstvo aktivít, ktoré spoločne s prvovýrobcami v rámci Mliečneho fondu realizujeme, zvýši povedomie a záujem o konzumáciu slovenského mlieka a mliečnych výrobkov aj u mladej generácie. Už sme sa viackrát počas našich projektov presvedčili, že deti sa úprimne tešia z našich aktivít. Prajeme si, aby z nich vyrástli uvedomelí dospelí, ktorí budú vedieť ohodnotiť kvalitu slovenského mlieka a mliečnych výrobkov, ich prospešnosť pre ich zdravie a prostredie, v ktorom všetci žijeme,“ dodal Stanislav Voskár, prezident SMZ.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >