Na klavíri si deti zahrajú, na trúbke nie. ZUŠ sa od pondelka otvoria pre žiakov prvého stupňa

TASR, 16. apríla 2021 o 04:30

Okrem dychových hudobných nástrojov bude zakázaný aj spev.

Na klavír si deti zahrajú.

Foto: BHS

Prezenčné vzdelávanie v základných umeleckých školách (ZUŠ) bude od pondelka 19. apríla umožnené len deťom, ktorí sú vo veku žiakov prvého stupňa základnej školy. Uvádza sa to v materiáli Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR s názvom Návrat do škôl 2021 od 19. apríla.

Na ZUŠ bude od pondelka možnosť vzdelávať prezenčne v individuálnej forme výučby, avšak výnimkou je spev a hra na dychových hudobných nástrojoch. Tie spolu so skupinovou formou výučby budú môcť umelecké školy realizovať dištančne. Podmienkou osobného prístupu do zušky je test zamestnancov a zákonného zástupcu dieťaťa.

Jazykové školy vyučujú žiakov naďalej dištančne. Výnimkou je len konanie sa jazykovej skúšky, ktorá sa môže zrealizovať prezenčne.

Od 19. apríla sa môžu vrátiť k prezenčnej forme výučby aj žiaci ôsmych a deviatych ročníkov zo základných škôl okrem čiernych okresov. Od 26. apríla sa celé školstvo prepne do regionálneho COVID automatu. V okresoch s najlepšou epidemiologickou situáciou tak budú môcť nastúpiť do tried všetci žiaci základných a stredných škôl.



Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarAlex64 16. apríla 2021 o 22:27

    Vážený novinár/novinárka, prosím trochu viac kultúry reči. Nehrá sa na klavír alebo na trúbku, ale na klavíri a na trúbke. Zdá sa to ako maličkosť, ale reže to uši a dávate čitateľom zlý príklad. Ďakujem za porozumenie.
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >