Segedínsky guláš špeciál.
Foto: Varecha.skPriznajte sa, aj vy ho zbožňujete? Segedínsky guláš je jedlom, ktorí dávajú mnohí v zozname svojich najobľúbenejších pokrmov na najvyššie priečky. Pozrite si desať receptov, ktoré sa prebojovali medzi vôbec najklikanejšie na kulinárskom webe varecha.sk. Ten váš nový obľúbený si nájdete na tomto odkaze. Na výber je i vynikajúci segedínsky guláš špeciál podľa šéfkuchára.
Segedínsky guláš špeciál
(podľa šéfkuchára Jozefa Ševčíka)Suroviny
1 kg bravčového pliecka
150 g cibule
120 ml oleja
20 g zeleného korenia
20 g soli
1 kg kyslej kapusty
400 ml smotany na varenie
celé čierne korenie
5 g sladkej červenej mletej papriky
bobkový list
Postup
1. Nakrájané mäso orestujeme aj s cibuľkou, pridáme červenú papriku, kyslú kapustu, podlejeme, dochutíme a dusíme.
2. Keď je všetko mäkké (asi po 90 minútach), dochutíme, zahustíme smotanou na varenie a prevaríme. Podávame s knedľou.