Čas kapustový: 10x hlávky plné zdravia vo vašom jedálničku

gb, 16. novembra 2020 o 04:00

Ktovie, kde sú korene nelichotivého označenia „kapustná hlava“, keď v hlávkach kapusty sa skrýva taký cenný zdroj prospešných látok a vitamínov. Pozrite sa, čo všetko si môžete z čerstvej kapusty pripraviť a podporiť tak svoje zdravie.

Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami.

Foto: www.varecha.sk

Nech sa páči, na výber sú kapustový koláč z panvice, kapustové langoše, kapustová omeleta, východoslovenské holúbky, pečená kapusta, sedliacky koláč či sladkokyslá mliečna kapustová polievka. Recepty nájdete na tomto odkaze na portáli www.varecha.sk.

Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami
Suroviny:
350 g múky polohrubej
2 ks vajec
1 ks bielej hlávkovej kapusty
soľ podľa chuti
drobné oškvarky
1 pl masti

Postup:
1. Polohrubú múku preosejte, pridajte vajcia a vypracujte cesto.
2. Cesto si rozdeľte na dve časti a rozvaľkajte.
3. Nakrájajte ho na dlhé pásy.
4. Uložte ich na seba, ako keď krájate rezance.
5. Krájajte na trojuholníky - šikmo raz sprava a potom zľava.
6. Keď sú všetky pokrájané, dajte zovrieť osolenú vodu.
7. Trojuholníčky vložte do vriacej vody a uvarte.
8. Keď vyplávajú na vrch, vyberte ich, sceďte a pridajte k pokrájanej upečenej kapuste.
9. Na panvicu dajte masť, pridajte oškvarkové drobence a iba chvíľku opekajte.
10. Polejte nimi kapustové trojuholníčky a zmiešajte.
11. Najlepšie chutia teplé čerstvé. Prajeme vám dobrú chuť.




















Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >