Bryndzová nátierka s vôňou oškvarkov.
Foto: Varecha.skKlasická bryndzová nátierka má jednoduché zloženie, ktoré však vylepšiť môžete chrenom, slaninkou, oškvarkami, medvedím cesnakom, údeným syrom, arašidovým maslo či čerstvými zelerovými stonkami. Web o varení www.varecha.sk pripravil prehľad desiatich zaujímavých a menej tradičných receptov, ktoré môžete vyskúšať hoci už tento víkend.
Bryndzovo-oškvarková nátierka
Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ale výsledok vás milo prekvapí.Suroviny
1 diel tradičnej oškvarkovej nátierky
1 diel bryndze
trocha smotanovej nátierky
podľa chuti mleté čierne korenie
šalotka alebo červená cibuľa
podľa chuti soľ
čerstvé bylinky na dekoráciu
Postup
1. Bryndzu zjemníme trochou neochutenej smotanovej nátierky a zmiešame ju s oškvarkovou nátierkou. V prípade potreby ochutíme soľou a korením. Podávame s kolieskami šalotky alebo červenej cibule a bylinkami, prípadne jedlými kvetmi.
2. Môžete použiť aj samotné mleté oškvarky, ale chuť nátierky bude potom výraznejšia, pretože vajíčka, cibuľa a horčica použité v nátierke ťažkú a mastnú chuť oškvarkov zjemňujú.