7 receptov na bryndzovú nátierku a každá chutí inak! Je to možné?

Gabriela Bachárová, 6. mája 2023 o 04:33

Aj klasická bryndzová nátierka sa dá vylepšovať. Pozrite, čo všeličo do nej môžete pridať, aby ste si ju rôzne vychutnávali po celý rok. Pretože ju milujeme nielen v máji!

Bryndzová nátierka s vôňou oškvarkov.

Foto: Varecha.sk

Klasická bryndzová nátierka má jednoduché zloženie, ktoré však vylepšiť môžete chrenom, slaninkou, oškvarkami, medvedím cesnakom, údeným syrom, arašidovým maslo či čerstvými zelerovými stonkami. Web o varení www.varecha.sk pripravil prehľad desiatich zaujímavých a menej tradičných receptov, ktoré môžete vyskúšať hoci už tento víkend.

Bryndzovo-oškvarková nátierka

Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ale výsledok vás milo prekvapí.

Suroviny
1 diel tradičnej oškvarkovej nátierky
1 diel bryndze
trocha smotanovej nátierky
podľa chuti mleté čierne korenie
šalotka alebo červená cibuľa
podľa chuti soľ
čerstvé bylinky na dekoráciu

Postup
1. Bryndzu zjemníme trochou neochutenej smotanovej nátierky a zmiešame ju s oškvarkovou nátierkou. V prípade potreby ochutíme soľou a korením. Podávame s kolieskami šalotky alebo červenej cibule a bylinkami, prípadne jedlými kvetmi.

2. Môžete použiť aj samotné mleté oškvarky, ale chuť nátierky bude potom výraznejšia, pretože vajíčka, cibuľa a horčica použité v nátierke ťažkú a mastnú chuť oškvarkov zjemňujú.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >