Krok za krokom: Vyrobte si domáce vlhčené utierky bez chemikálií, a to úplne jednoducho!

Patricia Poprocká, 11. februára 2024 o 06:16

Jednorazové vlhčené utierky nemusia byť jednorazové. Sú vďačnou pomôckou rodičov s malými deťmi, ale nielen ich. Sú praktické, pohodlné a zväčša aj účinne čistia. Ich nevýhodou je, že na jemnej detskej koži môžu vyvolať alergické reakcie. Ak ich však chcete použiť napríklad na vyčistenie škvrny na gauči či obruse, sú naozaj výborné. Dobrou správou je, že ich nemusíte kupovať, ale môžete si ich vyrobiť aj doma. Takto.

Jednorazové utierky môžete dať aj deťom, keď vám budú pomáhať pri upratovaní.

Foto: shutterstock.com

Je to lacné, jednoduché, navyše ekologické, pretože nepoužívate ťažko rozložiteľné chemikálie a po použití obrúsok nemusíte vyhodiť, ale oprať a použiť znovu. Ako ich vyrobíte?

Potrebujete na to handričky (najlepšie z mikrovlákien), nastrihané na požadovanú veľkosť, ale môžete ich aj nechať v tej pôvodnej, ako chcete. Okrem nich si ešte pripravte veľkú uzatvárateľnú nádobu, do ktorej ich napokon naukladáte.

Práve do nej na začiatok vlejte hrnček vody, hrnček octu a hrnček alkoholu. Pre lepšiu vôňu môžete pridať aj pár kvapiek esenciálneho oleja. Zmes premiešajte.
Na stôl naukladajte handričky vedľa seba, ale tak, aby sa časťou prekrývali (viď VIDEO nižšie). Potom ich zrolujte a vložte do nádoby. Tú uzatvorte a – hotovo. Handričky tekutinu do seba vpijú a vám ich stačí v prípade potreby vytiahnuť a použiť úplne rovnako ako jednorazovú utierku z obchodu.

Nech sa páči, tu je krátke VIDEO prípravy:







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >