Jesenná depresia z tmy a chladu? Kdeže! Pozrite sa na toto obdobie z celkom iného uhla, objavíte množstvo inšpirácií

Patricia Poprocká, včera 04:47

Zvyknete pociťovať na jeseň skleslosť? Chladné počasie, kratšie dni, uvädajúca príroda vás nenalaďujú práve najveselšie? Skúste sa na to celé pozrieť inak, možno objavíte čaro tohto ročného obdobia.

Jeseň hýri farbami.

Foto: Shutterstock.com

Chladné počasie nemusí znamenať len to, že je vonku nepríjemne a treba sa teplejšie obliekať, môže symbolizovať aj závan čerstvého vzduchu do vášho života. Čo všetko by ste v sebe radi oživili? Pomôžte si jesenným sviežim vzduchom a vetríkom.

Padajúce lístie znamená, že stromy sa ukladajú na zimný odpočinok, vy s nimi môžete symbolicky pustiť preč všetko, čo vás ťažilo posledné mesiace. Ako ostane holý strom, aj vaše vnútro môže ostať prázdne, očistené od všetkých ťažôb.

Skoršia tma a dlhé večery môžu byť zas príležitosťou ako si odpočinúť a vychutnať výsledky doterajších aktivít. Zvoľniť, ponoriť sa do seba alebo do iných obľúbených činností, na ktoré v lete nie je toľko času. Vychutnať čaro a teplo domova, len tak byť.

Zmeny v prírode vás môžu inšpirovať k nápadom, čo všetko by ste mohli aj vy zmeniť vo svojom živote a prístupe k nemu.

Viac vrstiev oblečenia nemusí byť vždy len otravné, pripomeňte si nimi, že je potrebné sa o seba starať, mať sa rád, dopriať si opateru a byť vďačný za komfort, ktorý nám je dopriaty.
(inšpirované z Mezi řečí)


ANKETA:

Máte radi jeseň?

75,0%



22,2%



0,0%



2,8%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >