Jeden syr, 10 receptov: Halloumi môžete grilovať aj vyprážať. A čo ešte?

gb, 10. júna 2023 o 05:00

Stredne tvrdý syr s exotickým názvom sa pri vysokých teplotách nerozteká, preto sa pohodlne vypráža aj griluje. Jeho príprava aj chuť však môže byť rôzna, podľa toho, ako ho namarinujete, alebo akú prílohu k nemu zvolíte.

Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou.

Foto: Varecha.sk

Portál o varení varecha.sk pripravil pre svojich čitateľov prehľad desiatich receptov, kde syr halloumi zažiari buď v hlavnej role alebo je viac ako dôstojným partnerom ostatným surovinám v role vedľajšej.

Čo si pripravíte možno už tento víkend? V ponuke sú cuketové placky so syrom, halloumi tacos, cícerové fašírky s halloumi syrom, grilovaný syr halloumi s paradajkami, chlebovými crostini a bazalkovým pestom, burgerové žemle s cuketou, hubami a so syrom halloumi, vyprážaný halloumi v pivovom cestíčku, halloumi so zelenou prílohou, halloumi s paradajkami, medom a cesnakom či halloumi s citrónovou zálievkou. Ako malú ochutnávku ponúkame recept na grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou.

Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou

Výborný je v zeleninovom šaláte, jeho chuť skvelo dopĺňa citrónová šťava, čerstvé oregano, mäta, tymian, rozmarín či petržlenová vňať.

Suroviny
2 ks syra halloumi
zmes korenín na grilovaný syr
3 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 ks červenej cibule
500 g mrazených zelených fazuľových strukov
mleté čierne korenie
soľ

Postup
1. Syr nakrájame na plátky a osušíme pomocou papierovej utierky. Potom ho štedro posypeme korením a na lyžici olivového oleja ho opečieme z oboch strán dozlatista.

2. Po upečení syr vyberieme, do panvice prilejeme zvyšný olej, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a najemno nakrájanú cibuľu. Chvíľu restujeme, prisypeme fazuľové struky, dochutíme soľou a necháme prehriať. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a podávame.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >