Jarné prázdniny nebudú v jednom termíne pre všetkých

TASR, 11. februára 2021 o 04:00

O zjednotení termínu jarných prázdnin pre celé Slovensko ministerstvo školstva neuvažuje. Požiadala o to Únia miest Slovenska vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu.

Jarné prázdniny nebudú pre všetky deti v jednom termíne.

Foto: Robert Hüttner, Pravda

Rezort školstva svoj krok odôvodňuje aj tým, že otvorenie škôl sa v niektorých krajoch odložilo. „Zostávame pri harmonograme a termínoch jarných prázdnin podľa krajov, aby sme zabránili presunom z okresu do okresu a zachovali obmedzenie pohybu," uviedol odbor komunikácie ministerstva školstva.

Únia miest navrhovala spoločný termín od pondelka 15. februára. „Rozdelenie prázdnin v aktuálnej epidemiologickej situácii nepovažujeme za rozumné ani za logické," informovala hovorkyňa únie Daniela Piršelová.

Jarné prázdniny absolvujú ako prví žiaci Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja v termíne od 15. do 19. februára. Nasledovať bude voľno pre deti z Košického a Prešovského kraja od 22. do 26. februára. Ako poslední si užijú voľno počas jarných prázdnin žiaci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, a to v termíne od 1. do 5. marca.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >