10x šťavnaté jablkové rezy jedna báseň

gb, 22. októbra 2022 o 04:12

Studnica receptov na koláčiky z jabĺk je bezodná. Máme pre vás ďalšiu várku vynikajúcich rezov z tohto, na Slovensku najobľúbenejšieho, ovocia.

Barónkine rezy.

Foto: Varecha.sk

Premýšľate, aký koláčik upečiete rodine tento víkend? Jablkový predsa. Sezóna milovaného ovocia je tu, pustite sa do práce. Portál o varení www.varecha.sk priniesol desať receptov na šťavnaté jablkové rezy jedna báseň. Z čoho môžete vyberať? Na vyskúšanie sa ponúkajú jablkový zákusok s piškótami, jablkovo-škoricové rezy, jablkovo-makový oblíž prst, jablkové rezy pod snehom, krehké jablkové rezy, jablkové rezy so šumienkovou želatínou, luxusné jablkové rezy, jablkové pokušenie, jablkové rezy s maslovým krémom a tiež preslávené barónkine rezy.

Barónkine rezy

(strúhaný jablkový koláč)

Suroviny
Cesto:
450 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
4 ks žĺtkov
250 g masla
1/5 ks prášku do pečiva

Plnka:
džem
1 kg jabĺk
4 ks bielkov
150 g práškového cukru
škorica
šťava citrónová

Postup
1. Do misy si nakrájame zmäknuté maslo, preosejeme múku spolu s kypriacim práškom, práškový cukor, žĺtky a rukami vypracujeme cesto. Časť cesta, tak akurát do ruky, si odložíme do chladničky, aby trocha stuhlo.

2. Plech si vymastíme maslom a cesto rozvaľkáme valčekom alebo rukami roztlačíme.

3. Na cesto si rozotrieme džem.

4. Jablká umyjeme, nakrájame na štvrtinky a postrúhame nahrubo. Pokvapkáme šťavou z citróna, posypeme škoricou či vanilkovým cukrom a podobne.

5. Ďalší krok je vyšľahať si z bielkov a práškového cukru sneh a natrieť na jablká.

6. Cesto, ktoré sme si odložili, nastrúhame nahrubo na jablká. Pečieme na 180° C cca 40 minút.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >