Ivanin denník 18: „Predstavte si to! Všetky nádory sa mi zmenšujú a dokonca rozpadávajú.“

gb, 13. mája 2021 o 04:20

Po veľmi ťažkom období, keď sa zdalo, že choroba začína víťaziť, sa stal takmer zázrak. CT vyšetrenie odhalilo, že Ivane Debrecéniovej (37) začínajú miznúť nádory.

Ivana má skvelé správy.

Foto: archív Ivany Debrecéniovej

„Potvrdilo, že sa mi všetky nádory zmenšujú a dokonca aj rozpadávajú, takže to, čo sa predtým javilo ako neoperovateľné, konečne operovateľné je!" neskrýva nadšenie mladá Levičanka, ktorá sa vám každé dva týždne prihovára so svojím denníkom. V predchádzajúcich častiach ste sa dozvedeli, že po úspešnej liečbe veľmi agresívnej rakoviny hrubého čreva s metastázami objavili lekári minulý rok nové ložiská. Boli vyoperované, avšak objavili sa ďalšie metastázy na viacerých miestach tela. Liečba a viera v Boha priniesli dobré správy.

Mnohí by sa na jej mieste psychicky zrútili, ale Ivana išla stále ďalej. Zamilovala sa do háčkovania rozkošných čapíc, začína s pletením topánočiek pre deti. Pôsobí tiež v občianskom združení Prežila som TO, ktoré pomáha onkologickým pacientom. Založila i rovnomennú facebookovú skupinku, ktorá združuje ľudí snažiacich sa vyrovnať sa s náročnou životnou situáciou pomocou umeleckej tvorby. No a tu už sú novinky z jej života za posledné dva týždne:

Stretnutie s Lucinkou (Ivanina mladá priateľka) sa v dohodnutý piatok veru nekonalo, pretože ma prepadli také neskutočne nepríjemné pochemoškové stavy, že som sa nevládala ani len pohnúť.

Trápili ma ťažké nevoľnosti a hlavne slabosti v svaloch. A to až tak veľmi, že sa mi pri každom kroku podlamovali nohy. Po niekoľkých dňoch to síce prešlo, no aj tak sme si s Lucinkou zatiaľ nedokázali zosúladiť program tak, aby sme sa stretli, pretože aj ona chodí na chemošky a je veľmi slabučká.

No teším sa teraz aspoň z toho, že nemusí momentálne trčať v nemocnici a že dokázala aj ona na povzbudenie ostatných napísať svoj vlastný článok, ktorý už aj vyšiel a môžete si ho prečítať po kliknutí na tento link.

A zároveň sa neskutočne radujem a ďakujem Pánu Bohu za výsledky, ktoré odhalilo moje dlhoočakávané CT vyšetrenie! Potvrdilo, že sa mi všetky nádory zmenšujú a dokonca aj rozpadávajú, takže to, čo sa predtým javilo ako neoperovateľné, konečne operovateľné je!

Nie je to úplne isté, ale momentálne som na tom tak, že som nedostala chemoterapiu, pretože čakáme na termín, kedy budem môcť vycestovať na konzultáciu k lekárovi, ktorý by moju operáciu mohol zvládnuť. Konečný verdikt sa teda dozvieme až o pár dní, no už teraz je jasné, že mám obrovitánsky dôvod na radosť.

Aj príroda je liek.

Foto: archív Ivany Debrecéniovej

Zmenil mi celý život

Moje výsledky sa pomaličky, ale isto zlepšujú a deje sa to presne od januára tohto roku, kedy som do svojho srdca prijala Pána Ježiša Krista. Dovtedy sa napriek dvom operáciám a chemoterapii môj stav neustále iba zhoršoval, a ako zázrakom mi nové infúzky pani doktorka naordinovala až po tejto mojej veľkej udalosti.

Keď sa na to tak teraz spätne pozerám, až teraz si uvedomujem, že práve prijatie Pána Ježiša do môjho srdca bolo tým zlomovým okamihom, kedy sa začal zlepšovať nielen môj duševný stav, ale aj ten fyzický.

Po tejto obrovskej udalosti som totiž nezačala iba čítať bibliu, počúvať nedeľné omše, púšťať si vzdelávacie a modlitebné videá na youtube a navštevovať biblickú školu, ale začala som sa aj modliť a nielen sama, ale aj s bratmi, ktorí majú obrovskú autoritu.

A vďaka tomuto všetkému sa kompletne mení nielen moje myslenie, ale aj celý môj život. Získala som dokonca aj obrovské množstvo fantastických priateľov, s ktorými sa stretávam pravidelne online v biblických skupinkách. Títo ľudia sa za mňa neustále oduševnene, úprimne a naozaj z celej sily modlia a každým dňom počet týchto mojich priateľov rastie.

Človek, kým to nezažije na vlastnej koži, si naozaj ani nedokáže predstaviť, aký obrovský pokoj a prítomnosť Pána Ježiša Krista môže pocítiť počas modlitieb s ľuďmi, ktorí Pána celým svojím srdcom a celou svojou dušou milujú.

A tiež si nedokáže predstaviť, aký je to úžasný pocit uvoľnenia, keď môže v ich prítomnosti počúvať nádherné chvály, ktoré sa mu tak veľmi vrývajú do srdca, že sa iba celý čas modlí, aby ten pocit, ktorý pri ich počúvaní má, trval čo najdlhšie.

A to ešte nehovorím o tom, aké úžasné je objavovať múdrosti, ktoré ukrýva biblia a ktoré objavíte až vtedy, keď si ju čítate a vyjadrujete sa k tomu, čo ste prečítali spoločne. Keď si navzájom vysvetľujete význam jej veršov, v ktorých každý zo zúčastnených rozpozná nejakú inú svoju osobnú skúsenosť.

A práve preto, že na týchto stretnutiach cítim neskutočný pokoj a tiež na nich pociťujem prítomnosť Pána Ježiša Krista, verím, že toto všetko mi naozaj nesmierne pomáha k uzdraveniu. A už to nie je iba o tom, že si to iba myslím, ale je to dokonca reálne vidieť na mojich výsledkoch.

Preto by som prostredníctvom tohto článku chcela z celého srdca poďakovať každému jednému človeku, ktorý mi na tejto mojej ceste k uzdraveniu pomáha. Mojej rodine, priateľovi Henrovi, kolegom z práce, všetkým svojim priateľom, členom našej skupinky a tiež všetkým ľuďom, ktorí mi držia palce a modlia sa za mňa.

No hlavne Pánovi Ježišovi Kristovi, ktorý konal cez moju úžasnú priateľku Katku, ktorá ma k nemu priviedla svojím svedectvom o tom, ako veľmi jej v živote pomohol. Pretože práve odvtedy, odkedy ma priviedla na cestu viery, sa môj život úplne zmenil.

Katka je pre mňa priateľka, s ktorou si veľmi dobre rozumieme a ktorej vďačím za to, že môžem písať tento článok. A nielen preto, že ma priviedla k viere, ale aj preto, že ma neustále na mojej ceste sprevádza.

Pomáha mi spoločnými rozhovormi a tiež mi dáva vedieť o všetkom dianí v každej biblickej skupinke. Pripomína mi, kedy sa mám kam pripojiť, posiela mi linky na videá, ktoré si mám pozrieť a tiež mi dáva vedieť o všetkom, čo nového na svojej ceste s pánom Ježišom Kristom objavila. Za toto všetko, no hlavne za jej priateľstvo a moju záchranu som tejto úžasnej žienke neskutočne vďačná. A preto ti chcem, moja drahá priateľka, prostredníctvom tohto článku z celého srdca poďakovať za to, že si a že mi tak neskutočne pomáhaš.

Pretože vďaka tvojmu duchu svätému som vo svojej duši našla pokoj a som schopná sa po chemoškách vzchopiť, znovu začať háčkovať a znovu začať vymýšľať program a nové súťaže v našej skupinke Prežila som to.

Hrnček od dcérky

Za tieto posledné dva týždne som dokonca stihla aj uháčkovať niekoľko čiapočiek a čeleniek, ktoré som darovala svojim priateľkám, čo som si dala za cieľ v prechádzajúcom článku a ešte ich mám niekoľko v pláne.

A zároveň som ku Dňu matiek u nás v skupinke stihla vyhlásiť súťaž o jednu zo svojich čiapočiek, jednu čelenku, no hlavne o tortičku a zákusky, ktoré pre víťazku napečie úžasná členka našej skupinky Kristínka Galambosová. Táto súťaž je už momentálne ukončená, no práve v tejto chvíli prebieha ďalšia, do ktorej sa môže zapojiť ktokoľvek, kto sa rozhodne pridať do našej skupinky.

Čiapka čaká na svojho nového majiteľa.

Foto: archív Ivany Debrecéniovej

Stačí, aby nám do komentára k vyhlásenej súťaži vložil fotografiu nejakého kvietku a v piatok 14. mája večer vyžrebujeme jedného víťaza, ktorý získa buď jednu čiapočku z mojej dielne, alebo ak bude z okolia Prešova, tak môže získať aj tortičku, ktorú pre víťaza zabezpečil jeden Anjel, ktorý nechce byť menovaný.

Neskutočne ďakujem, že sa na tomto svete vždy nájde niekto tak úžasný, že chce spolu s nami robiť radosť druhým, pretože mňa robiť radosť iným ohromne napĺňa.

Ivana s dcérkou a darovaným hrnčekom.

Foto: archív Ivany Debrecéniovej

A aby som tej radosti náhodou nemala na dva týždne málo, tak som si ešte od svojej najúžasnejšej dcérky na svete na deň matiek vyslúžila hrnček s nápisom, ktorý si podľa mňa vôbec nezaslúžim a ktorý ma dojal k slzám. Tento hrnček už má čestné miesto na nočnom stolíku vedľa mojej postele a ja som nesmierne vďačná, že mám najúžasnejšie dieťa na celom tomto svete.

A posledná vec, s ktorou sa vám chcem v tomto článku pochváliť, je, že som sa okrem tohto všetkého včera začala venovať aj háčkovaniu topánočiek pre najmenšie slečny... Ešte to bude chcieť dosť dlhý tréning, aby som sa ich naučila robiť rovnaké, no už teraz sa teším, že mám na ďalšie dva týždne o zábavu postarané. Pretože to budem skúšať až dovtedy, kým s nimi nebudem skutočne spokojná.

Rozkošné topánočky od Ivany.

Foto: archív Ivany Debrecéniovej

Myslím si, milí moji čitatelia, že za tieto posledné dni som toho stihla naozaj veľa a už teraz sa veľmi teším na svoje nové zážitky, ktoré vám prostredníctvom ďalšieho článku sprostredkujem znovu o dva týždne. Zatiaľ si užívajte nádherné jarné počasie, prírodu, tvorbu, rozdávajte lásku všade, kam vstúpite, robte radosť jeden druhému a modlite sa. Naozaj to neskutočne pomáha."





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >