Hry detí so psíkmi sú zábavné, kedy však už začínajú byť nebezpečné? Pozrite si videá

pt, 20. júna 2019 o 09:01

Roztomilé šteniatka, roztomilé detičky. Ak sa spolu hrajú, vznikajú milé i vtipné situácie. Sú tisíce videí, ktoré človeka pobavia a príjemne naladia, tu je jedno z nich. No vo vzťahu človek a pes musia platiť určité pravidlá. Ako to vyzerá, ak tomu tak nie je, ukazuje druhé video.

Pes potrebuje nad sebou cítiť pevnú ruku, vodcu svokry. Inak vodcovstvo skúša preberať on, čo vedie niekedy až k tragickým situáciám.

Foto: shutterstock.com

Aj keď pes je priateľ človeka a neraz aj jeho ochranca, stále musí byť jednoznačné, kto je v rodine kto, a kde je koho miesto. Vodcom svokry musí byť určite človek, nie psík.

„Pes má iný vrodený model správania ako je ten náš. Ale keď sú mu jasné pravidlá, veľmi rád sa prispôsobí,” vysvetlila pred časom pre náš portál skúsená kynologička Drahomíra Fridrichová.

Práve preto by napríklad pes nikdy nemal zostať s malým dieťaťom bez dozoru dospelého, ktorého pes rešpektuje. „Pes je zbraň, a často veľmi účinná. Okrem toho, ťažko pochopí, že musí rešpektovať dieťa, pre neho je to mláďa…,” priblížila odborníčka.



Pes si mláďa niekedy privlastní až natoľko, že ho chráni pred vlastným rodičom, na ktorého vrčí, ako ukazuje druhé video. A hoci to ľudia aj v spomínanom videu považujú za zábavné, v skutočnosti je to signál, že v rodinnej hierarchii niečo nie je v poriadku.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >