Ešte to stihnete! Osem tipov na darčeky na poslednú chvíľu

Patricia Poprocká, 21. decembra 2021 o 04:43

Nemáte ešte vianočné darčeky? Za tri dni už toho naozaj veľa nevyčarujete, najmä ak ste uviazli napríklad v karanténe, nič však nie je beznádejné. Aj na poslednú chvíľu, bez veľkých príprav možno pripraviť blízkym príjemné prekvapenie. Ponúkame vám niekoľko tipov na darčeky na poslednú chvíľu.

Vianočné darčeky sa kedysi nedávali vôbec. Ak ich ešte nemáte, nestresujte sa zbytočne. Sú dôležitejšie veci než darčeky, a ak, tak vždy možno niečo vymyslieť.

Foto: shutterstock.com

Objednávanie cez internet je už zbytočné – nestíhajú dodávatelia ani kuriéri, do kamenných obchodov nemôžete tiež, ostáva vám teda vlastná hlava, ruky a zásoby toho, čo máte doma. Tak do toho.

Pár slov

Je to veľmi jednoduché a vďačné. Obdarovaného poteší osobný list, kde mu napíšete, čo máte na srdci – napríklad za čo všetko mu vďačíte, čo pre vás znamená, čo mu prajete, prípadne čokoľvek iné, čo ste si nestihli povedať počas celého roka. Ak máte umelecké sklony, pustite sa i do veršov, bude to s ďalšou pridanou hodnotou.

Kvetinka

Nejaká vlastnoručne vypestovaná, v peknom kvetináči, je milým osobným darčekom pre milovníkov rastlín. Najlepšie taká, ktorá rastie ďalej a dlho vydrží. Napríklad bonsaje, aloe, palmu, ale môže to byť i citrus vypestovaný z kôstky.

Kniha

Kto povedal, že ako darček musí byť vždy nová? Tak, ako možno darovať knihu z antikvariátu, možno darovať i z vlastnej knižnice. Ak vlastníte niečo, o čom viete, že by si ten druhý rád prečítal, prečo nedarovať? Pekne zabalená s osobným venovaním určite poteší. Alternatívou je elektronická kniha, ktorú môžete kúpiť prakticky kedykoľvek, väčšina ľudí však dáva prednosť papierovej klasike.

Sladký balíček

Milovníkom kvalitných potravín sa zavďačíte aj balíčkom dobrôt. Naaranžujte napríklad domáci džem, med, kvalitné korenie, fľašu obľúbeného nápoja, prípadne pár koláčikov na ochutnanie do nejakej peknej krabičky.

Vlastnoručne vyrobené

Ak viete narábať ihlou či ihlicami, ešte to stihnete. Môžete napríklad uštrikovať čelenku, puzdro na mobil, vyšiť obrúsok, obliečku na vankúšik, prípadne ušiť na stroji niečo na oblečenie. Ručné práce dnes upadajú do zabudnutia, čo je škoda. Ak ich ovládate, určite oprášte svoje zručnosti, stojí to za to!

Vianočné drobnosti

Ozdoba na stromček, svietnik, domáca sviečka, látková bábika či snehuliak z ponožky... Milé ozdoby možno z domácich zásob vyrobiť kedykoľvek, avšak len človeku, ktorý má k takýmto drobnostiam vzťah. Bývajú vďačným darčekom pre dospelých od detí.

Výkres s venovaním

Ak máte malé deti, ktoré milujú kreslenie a maľovanie, máte vyhraté. Deti sa zabavia, dospelí potešia a krásne darčeky sú na svete. Nezabudnite pripísať venovanie a dátum, takýto výkres ostane cennou pamiatkou na prvé roky vašich ratolestí.

Fotoalbum, kalendár

Ak máte zásoby fotografií v mobile, počítač a tlačiareň, môžete vyrobiť pekné fotospomienky. Je už na vás, akú formu zvolíte – vtipnú, kalendárovú, poetickú... Každému podľa jeho prianí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >