Elitná slovenská škola pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na deň otvorených dverí

gb, 3. februára 2023 o 04:30

Bratislavská Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium, ktorá po celoplošnom meraní INEKO v minulom školskom roku obhájila v kategórii gymnázií prvenstvo v rebríčku najlepších slovenských škôl, pozýva záujemcov o prijatie do prvého ročníka na deň otvorených dverí.

Takto to vyzerá v škole pre nadané deti.

Foto: Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium

Vedenie Školy pre mimoriadne nadané deti a gymnázium v Bratislave pozýva na deň otvorených dverí rodičov aj deti, ktorí majú záujem o prijatie do prvého ročníka v školskom roku 2023/2024. „Deň otvorených dverí sa bude konať 8. februára od 9:15 do 11:00,“ informuje riaditeľka školy Jolana Laznibatová. Rodičia aj deti budú mať možnosť zoznámiť sa s priestormi školy a nahliadnuť aj do procesu vyučovacích hodín. Zároveň môžu skonzultovať svoje otázky s odborníkmi priamo v škole.

„Vzhľadom na osobitý postup prijímania žiakov do prvého ročníka, ktorý na našej škole zahŕňa aj psychologické vyšetrenie dieťaťa, je u nás termín podania prihlášok skorší, teda do 28. februára. Záujemcom o štúdium preto ponúkame možnosť spoznať školu bližšie aj prostredníctvom dňa otvorených dverí. Tešíme sa na ich návštevu,“ dopĺňa Jolana Laznibatová.

Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium.

Foto: Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium

Jediná svojho druhu

Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium v Bratislave je jediná štátna škola svojho druhu na Slovensku. Poskytuje komplexné vzdelávanie intelektovo nadaných žiakov vo veku od piatich či šiestich rokov až do osemnástich či devätnástich rokov, teda od prvej triedy základnej školy až po maturitné štúdium na osemročnom gymnáziu. Predstavuje jedinečnú formu celodennej starostlivosti o intelektovo nadaných žiakov od siedmej hodiny ráno až do piatej večer.

„Inovatívne formy a metódy práce s nadanými sa odrážajú vo vysokej spokojnosti študentov, rodičov, v možnosti sebarealizácie učiteľov a vo výnimočných výsledkoch študentov a absolventov. Účinnosť vzdelávacieho programu APROGEN - Alternatívny program edukácie nadaných bola a je overovaná vo vynikajúcej príprave na štúdium na vysokých školách a v následnej sebarealizácii a uplatnení absolventov,” uvádza o sebe škola.

Na vyučovaní.

Foto: Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium


Opakované prvenstvá

Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium v Bratislave opakovane potvrdzuje prvenstvo a najvyššie priečky v celoplošnom meraní kvality slovenských škôl, ktoré každoročne realizuje INEKO a Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania.

Záujemcovia majú svoju účasť nahlásiť e-mailom na adresu skola@spmndag.sk s uvedením mena dieťaťa.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >