Detská univerzita v Prešove ponúkne deťom cestovanie v čase

TASR, 16. augusta 2020 o 04:10

Deti budú môcť aj v tomto roku absolvovať Prešovskú detskú univerzitu. Prešovská univerzita sa aj napriek koronakríze ako jediná na Slovensku rozhodla zorganizovať jej 13. ročník.

Prešovská univerzita.

Foto: TASR

Ústrednou témou tohtoročnej detskej univerzity, ktorá sa uskutoční od pondelka (17. 8.) do piatka (21. 8.) je Cestovanie v čase. „Tejto problematike sme prispôsobili aj aktivity, na ktorých sa naši mladí študenti a študentky môžu zúčastniť. Celkovo 138 bakalárčekov a 128 magisterčekov bude pomyselne cestovať časom v rôznych podobách, od pravekých morí až po budúcnosť poznávania vesmíru. Prostredníctvom lektorov a lektoriek sa pozrú do minulosti nášho mesta, univerzity, vydajú sa hľadať poklady starovekého Grécka a sústredia sa taktiež na odhaľovanie Tisíc rokov zaujímavostí," priblížila hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

Malých návštevníkov univerzity čaká aj ryžovanie zlata, tieňové divadlo, tvorivé dielne, seminár o včelách, moderná športová diagnostika či špeciálne prehliadky Krajského múzea v Prešove a iné zaujímavé aktivity.

„Keďže hlavnou prioritou organizátorov je bezpečnosť detí, na rozdiel od minulých ročníkov budú rozdelení do čo najmenších skupín s maximálnym počtom 13 žiakov. Zmenou je taktiež to, že promócie budú tento rok bez účasti rodičov," dodala Polačková.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >