Deň v koži vysokoškoláka. Univerzita Komenského pozýva stredoškolákov na nevšednú akciu

TASR, SITA, 22. mája 2019 o 04:20

Stredoškolskí študenti si budú môcť počas utorka 28. mája sadnúť do vysokoškolských lavíc na bratislavskej Univerzite Komenského. Odborníci z rôznych oblastí, ktorí na univerzite pôsobia, im pútavou formou priblížia vedecké témy na podujatí Zaži deň v koži vysokoškoláka.

Univerzita Komenského v Bratislave.

Foto: Ivan Majerský, Pravda

Aká je súčasná generácia Z: generáciou stratenou či generáciou budúcnosti? Aj táto téma bude na programe. Prečo sa stal osobný automobil pre nás taký dôležitý? Ako sa meria úspech? Prečo oslovenie „ty podnikavec“ nie je nadávka, ale kompliment? To sú ďalšie z dvanástich tém, ktoré chcú vedci a vedkyne z Univerzity Komenského priblížiť študentom stredných škôl.

"Aj v tomto roku myslíme na stredoškoláčky a stredoškolákov, ktorí majú rozhodovanie o svojom budúcom smerovaní ešte len v pláne. Som rád, že naši odborníci ponúkli také zaujímavé témy v čase, keď ich starší spolužiaci maturujú. Verím, že každého návštevníka zaujme aspoň jedna z tém natoľko, aby ich inšpirovala k výberu ich budúceho štúdia a ideálne aj povolania," uviedol rektor univerzity Marek Števček.

Tento pondelok 20. mája sa stredoškoláci dozvedeli, prečo Gréci túžili po blaženosti, ďalej čo by sa konšpirátori mohli naučiť od vedcov, ale aj to, prečo môžu byť lieky aj škodlivé. Prednášajúci sa zaoberali aj témami sociálnych sietí, kozmického odpadu či mimozemšťanmi.

Celý program je prístupný na webe Univerzity Komenského v Bratislave.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >