Dara Rolins prosí o dve percentá z dane pre vážne postihnutú Paulínku. Zverejnila fotku, kde je spolu s dievčatkom

Gabriela Bachárová, 17. februára 2019 o 17:11

Osemročná Paulínka Pechovská z Levíc prišla na svet cisárskym rezom v 31. týždni tehotenstva, problémom bolo predčasné odlučovanie placenty. Vážila len 1,1 kilogramu, pretože nemala v maternici dostatok živín. Od narodenia sa musela vyrovnávať s celým radom diagnóz. Jej rodičia potrebujú peniaze, aby mohli zaplatiť nevyhnutné terapie.



Speváčka Dara Rolins i tento rok prosí o to, aby ľudia venovali dve percentá zo svojich daní práve na pomoc dievčatku. Na Instagrame zverejnila fotografiu s Paulínkou, ku ktorej napísala: „Vaša láskavosť a peniaze môžu prispieť k financovaniu tak potrebných rehabilitácií. Katka, jej mamina, je moja kamarátka, a preto je moja prosba osobná. Ich úsmev je pre mňa vždy tou najlepšou terapiou a učí ma pokore a vďačnosti, že mám možnosť žiť svoj život so všetkými tými benefitmi, ktoré tak často považujeme za samozrejmosť." Viac informácií o možnosti darovania môžete nájsť na internetovej stránke www.paulinapechovska-oz.sk.

Paulínka sa dokáže pohybovať s pomocou prístrojov.

Foto: www.paulinapechovska-oz.sk

Po narodení sa u Paulínky zistilo veľmi ťažké krvácanie do mozgu, ktoré potom spôsobilo i hromadenie mozgomiešneho moku. Ten sa musel odsať. Prvú operáciu mozgu tak dievčatko absolvovalo priamo v inkubátore. Po dvoch mesiacoch mohla odísť domov a okrem množstva vyšetrení nič nenasvedčovalo tomu, že sa spustí kaskáda najrôznejších komplikácií.

„Pri bežnej kontrole odobratého likôru sa ukázalo, ža Pauli ma zlatého stafylokoka a zápal mozgových blán. Okamžite ju hospitalizovali na infekčnom oddelení na JIS. Dostávala silné antibiotiká. Pre nezlepšený stav ju museli previesť na Kramáre do Bratislavy. Okamžite ju operovali a vybrali jej mozgovú komôrku, voperovali jej druhú na iné miesto v mozgu a nasadili nové antibiotiká. Po pár dňoch sa jej stav začal zlepšovať," popisujú na webe jej rodičia.

Paulínka sa maximálne zapája do bežného života.

Foto: www.paulinapechovska-oz.sk

Počas operácie sa ukázalo, že má v mozgu tri cysty, ktoré ho poškodzovali. To znamenalo ďalšiu operácia: „Hodinu po operácii Pauli na ARE prvýkrát dokázala nahlas plakať, dovtedy to nebolo možné, pretože tlak z cysty jej poškodzoval rečové centrum mozgu a my sme sa do toho dňa museli riadiť iba zvukmi počas dýchania a jeho intenzitou."

Paulínka potrebuje rehabilitácie.

Foto: www.paulinapechovska-oz.sk

Paulínka dodnes absolvovala veľa operácií a musela prekonať veľa zdravotných komplikácií. Nedokáže sa sama pohybovať, má mentálne poškodenie, epilepsiu, čiastočnú slepotu, nie je schopná sa sama vymočiť: „Napriek všetkým nástrahám je Paulínka veľmi veselé a hravé dievčatko s obrovskou chuťou do života. Každý deň svoje telíčko a hlavičku poctivo rehabilituje v súkromných centrách, jazdí na koníkoch, pláva a podobne… Aj keď ešte sama nesedí, nechodí a okrem pár slov nerozpráva, veríme, že to raz príde, pretože naozaj bojuje zo všetkých síl…"

Pomáha aj terapia pomocou psa.

Foto: www.paulinapechovska-oz.sk






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Hendikepy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >