Čo prajú osobnosti čitateľom k vianočným sviatkom

pt, gb, 24. decembra 2018 o 06:00

Vianočné priania pre čitateľov ahojmama.sk od pôrodníka Jozefa Záhumenského, psychiatra Jozefa Hašta, šéfky Slovenských dúl Ľuby Lapšanskej a iných osobností.

Pekné vianočné sviatky vám želá redakcia www.ahojmama.sk

Foto: Shutterstock.com

Profesor Jozef Hašto.

Foto: Patricia Poprocká

Profesor Jozef Hašto, psychiater a psychoterapeut
„Nie všetci ľudia sa tešia na Vianoce. Pre niektorých sú totiž symbolom chýbania tepla domova, hlavne ak zažívali už od detstva napätia a dusno vo vzťahoch vo svojich rodinách. Myslime aj na nich počas Vianoc a či počas roka môžeme niektorým pomôcť, aby sa necítili osamelí. Lebo osamelosť je väčší „zabijak“ než hypertenzia, obezita, nedostatok pohybu, fajčenie, nadmerný konzum alkoholu. To sú výsledky vedeckých štúdií. Vrelosť vo vzťahoch je ozdravná. Prajem Vám vianočné teplo domova!“

Ľuba Lapšanská.

Foto: archív Ľuby Lapšanskej






Ľuba Lapšanská, prezidentka Občianskeho združenia Slovenské duly
„Všetkým rodinám želám prenádherné pokojné sviatky, aby všetci boli spolu, v láske, zdraví a porozumení. Budúcim mamičkám želám nádherné ľahké pôrody s rešpektujúcimi ľuďmi a zdravé pokojné bábätká. Mamám a otcom doprajem porozumenie voči svojim deťom a dobrú pamäť, aby si vedeli spomenúť, aké to je pre drobčekov, a silu vžiť sa do ich malých srdiečok. A deťom želám zdravých a šťastných rodičov, ktorí vedia čo je najdôležitejšie.
A čo si želať pre seba? Ja si želám lásku, pohodu a zdravie pre mojich synov, moju rodinu a pre seba. Lebo to úplne stačí na to, aby sme dosiahli niečo ďalšie.“

Jozef Záhumenský

Foto: Ivan Majerský, Pravda

Jozef Záhumenský, prednosta II. gynekologicko-pôrodníckej kliniky Univerzitnej nemocnice Bratislava
„S kvalitným alkoholom a v kruhu najbližších sa dajú zvládnuť aj rozžiarené detské očká a vianočné koledy. Prajem maximum pohody."



Eva Farkašová

Foto: Ľuboš Pilc, Pravda

Eva Farkašová, detská psychologička
„Tvorcom webovej stránky ahojmama.sk prajem krásne a pohodové sviatky, do nového roku veľa zdravia, šťastia, spokojnosti, úspechov a síl prekonávať ťažkosti, ak sa vyskytnú v osobnom, rodinnom alebo pracovnom živote. Mamičkám, čitateľkám Ahojmamy navyše prajem veľa radosti a pekných zážitkov s detičkami a im zase dobrých a trpezlivých rodičov."

Eva Lubusová

Foto: Jaroslav Jiřička

Eva Labusová, psychoterapeutka a spolupracovníčka redakcie
„Přeji čtenářkám a čtenářům stejně jako i nám, kteří články připravujeme, abychom se více soustředili na dary a požehnání, jimiž nás současná doba zahrnuje. Nikdy v historii lidé nebyli svobodnější, nikdy neměli takovou možnost vybírat si, co do svého života pustí, a co nikoliv. Pokud máme pocit, že se nám něčeho nedostává, zvažme, nakolik svými obavami, úzkostmi, nespokojeností i neochotou k vnitřní proměně sami bráníme tomu, aby k nám vytoužené přišlo. Ne všechno jsme schopni ovlivnit, ale hodně věcí ano, a vztahové oblasti se to týká především. Když něco postrádáme, nevyžadujme to po druhých dříve, než jsme schopni to sami nabídnout... "

Ľubica Kaiserová

Foto: archív Ľubice Kaiserovej

Ľubica Kaiserová, predsedníčka Občianskeho združenia Malíček, ktoré sa venuje predčasne narodeným deťom
„Milé rodiny, sú tu krásne vianočné chvíle. Ja vám želám, aby ste ich prežili v láske, šťastí, harmónii spoločne. Nie sú dôležité dary, veď najväčšími darmi sú pre nás rodina a priatelia. Aby ste mali novom roku zdravie, šťastie lásku a stále sa na seba pekne usmievali."








Komentáre k článku:


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >