Bublinková šou, bubnovanie. Rodiny s nepočujúcimi deťmi sa v nedeľu stretnú v Bratislave

gb, 13. novembra 2018 o 18:06

Už túto nedeľu sa v hlavnom meste chystá veľké stretnutie rodín, ktoré majú deti s poruchou sluchu.

Aj malý Maťko Majtán je súčasťou komunity rodín s nepočujúcimi deťmi.

Foto: archív Ľubky Majtánovej

Rodiny sa stretnú 18. novembra od druhej hodiny odpoludnia v základnej a materskej škole internátnej pre deti a žiakov so sluchovým postihnutím na Drotárskej ceste v Bratislave.

„Program bude symbolický. Bublinková šou pobaví a zároveň nám pripomenie, že deti s poruchou sluchu nechceme nechávať v bubline ticha. Čaká nás aj bubnový workshop. Nájdeme spoločný rytmus a ten správny odtieň zvuku, aby naše búchanie bolo počuť doďaleka? Pre menšie deti aj pre školákov chystáme zábavné rozvojové aktivity a dielničky,“ hovorí Ľubka Majtánová z občianskeho združenia Nepočujúce dieťa, ktoré stretnutie pripravuje.

Zúčastnia sa ňom aj ľudia podieľajúci sa na kampani Neverím vlastným ušiam, ktorá hovorí o potrebe včasnej pomoci deťom so sluchovým postihnutím.

„Chceme sa podeliť o radosť, čo všetko sa nám spoločne v tomto roku podarilo. Poďakovať sa všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby o nepočujúcich deťoch, ich potrebách a potrebách ich rodín bolo viac počuť,“ dodáva Ľubka Majtánová.

Príbeh jej syna, ktorý má ťažkú poruchu sluchu, ale vďaka načúvacím prístrojom komunikuje skoro rovnako dobre ako jeho spolužiaci zo škôlky, ste si už mohli prečítať na našom webe.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Hendikepy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >