Ako vychovať šťastné a sebavedomé dieťa? Prezradí prednáška známej autorky kníh o výchove

gb, 1. februára 2020 o 03:17

Odvážne, samostatné a šťastné deti, ktoré namiesto vysedávania s tabletom preháňajú svoju fantáziu v prírode. Rodičia sa na prednáške autorky kníh o výchove Slávky Kubíkovej zoznámia s princípmi, ktoré pomôžu hľadať stratené detské šťastie.

Vychovajte nebojácne, samostatné a šťastné dieťa.

Foto: Shutterstock.com

Slávka Kubíková, autorka dvoch knižných bestsellerov o výchove, v stredu 26. februára v trnavskom Kine Hviezda od ôsmej hodiny večer prezradí kľúčové veci, ktoré vyplývajú zo štúdií expertov v medicínskej a psychologickej oblasti.

„Ide o to, že generácia dnešných detí je veľmi krehká. Volajú ju aj generáciou snehových vločiek. Tie deti nie sú zlé, ale sú akési smutnejšie, psychicky labilnejšie, nesamostatné, ťažko sa im zdolávajú nároky života. Má to svoje príčiny. Keď ich človek pochopí, vie, akým smerom má výchovu smerovať, aby tomu zabránil. A aby vychoval životaschopné, smelé a samostatné deti,” hovorí Slávka Kubíková, ktorá sa téme rodičovstva v uponáhľanej dobe začala venovať pri výchove vlastných detí.

„Rodič dostáva v dnešnej dobe veľké množstvo rozporuplných rád a výchovných teórii. Potrebovala som sa sama v tom zorientovať, hľadala som podrobne a do hĺbky v literatúre aj u múdrych ľudí. A s výsledkom som sa podelila v knihe Klub nerozbitných detí,” vysvetľuje knižná autorka, ktorá si myslí, že kým kedysi bol najväčším problémom nedostatok, dnes ním je paradoxne prebytok či neschopnosť nájsť kľúč k tomu, ako zvládať všetky ponúkané materiálne i zážitkové možnosti.

„Človek musí hľadať hranicu toho, čo naozaj potrebuje a čo nie. Ak sa táto hranica nehľadá pri deťoch – inými slovami sa zahŕňajú všetkým možným aj nemožným: vecami, hračkami, oblečením, krúžkami, atrakciami, tabletmi a podnetmi všetkého druhu – strácajú vzácne príležitosti nacvičiť si v detstve podstatné životné zručnosti. A práve z toho pramení krehkosť tejto generácie,” myslí si autorka.

Kubíkovej knižná prvotina Klub nerozbitných detí si hneď získala pozornosť mnohých čitateľov, pribudol k nej už aj ďalší titul, ktorý sa hlbšie venuje detstvu v digitálnej dobe Krotitelia displejov. A aj o tejto oblasti vo výchove bude rozprávať návštevníkom prednášky zo série SmartTalk v Trnave. Lístky môžete získať na tomto odkaze.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >