Ako cumeľ deformuje detský chrup, pozrite si VIDEO

pt, 5. mája 2019 o 05:59

Cumeľ občas dokáže utíšiť detský plač, a to je tak z jeho výhod asi všetko. Hoci je v spoločnosti zaužívané, že k malým deťom neodmysliteľne patrí, opak je pravdou. Okrem toho, že komplikuje dojčenie a vytvára zbytočný návyk, ovplyvňuje aj vývoj detských zúbkov. Ako, ukazuje toto VIDEO.



Cumeľ sa v češtine nazýva aj „šidítko“. Dieťa, ktoré má prirodzenú potrebu sať matkinu bradavku, oklame. Dieťa si privykne, saje naprázdno. Tým sa vnútorne nastaví na menší prísun mlieka.

Matka, ak vidí spokojné dieťa, sa zas uistí v tom, že nie je hladné a nepotrebuje sa dojčiť. Tak sa aj jej telo nastaví na nižšiu tvorbu mlieka, čím často dochádza k skoršiemu odstavenia dieťaťa.

Rada mamičkám znie: Ak nemusíte, cumeľ nepoužívajte, radšej mu ponúknite prsník. Aj v tomto prípade lepší originál ako náhrada.

Kedy cumeľ áno?
Ak dieťa nemôže byť dojčené. V takom prípade je dobré, ak si svoju potrebu sať uspokojuje aspoň takto, najideálnejšie v náručí blízkej osoby. Aj keď potom s veľkou pravdepodobnosťou bude nosiť zubný strojček.



ANKETA:

Čo si myslíte o cumlíku?

43,8%



26,0%



11,0%



19,2%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >