Ach, zas tie uzlíky! Päť tipov a jeden drobný trik na ľahké rozčesanie vlasov. Kedy je lepšia kefa, kedy hrebeň?

pt, 5. marca 2024 o 05:55

Aj pre vás je rozčesávanie vlasov po umytí malá nočná mora? Nech je to čo ako nepríjemné, rozčesávanie je dôležité. Okrem toho, že učesané vlasy pôsobia upravene, česanie pomáha odstraňovať odumretú pokožku, stimuluje krvný obeh a podporuje rast vlasov. Tu je päť tipov na ľahké a rýchle rozčesanie vlasov.

Starostlivosť o vlasy nie je náročná, ak poznáte tie správne zásady.

Foto: shutterstock.com

1. Vyberte vhodný hrebeň
Pre jemné vlasy sú ideálne hrebeňe s jemnými zúbkami, ktoré minimalizujú poškodenie vlasov. Pre husté vlasy sú zasa vhodnejšie kefy s hustými, mäkkými štetinami, ktoré dokážu prechádzať cez všetky vrstvy vlasov bez ťahania a trhania.

2. Začnite od koncov
Nezačínajte zhora, ale od končekov a tak sa postupne posúvajte smerom k vrcholu hlavy. Tento postup minimalizuje trhanie a rozťahovanie vlasov, čím sa znižuje riziko poškodenia.

3. Češte po vrstvách
Nie každý pozná tento trik. Jednoducho zopnite vrchnú časť vlasov do štipca a češte len spodnú vrstvu. Postupne pridávajte ďalšie vrstvy a najzamotanejšie vlasy, tie na vrchu hlavy, češte ako posledné.

4. Nenáhlite sa
Trhanie hrebeňa alebo kefy cez zamotané vlasy môže spôsobiť poškodenie vlasov a zbytočné vytrhávanie. Voľte jemné pohyby a obrnite sa trpezlivosťou.

5. Pomôžte si kondicionérom a balzamom
Vlasy pred česaním jemne osušte uterákom. Nešúchajte ich, len jemne vymačkajte. Nebojte sa použiť kondicionéry a balzamy na ľahšie rozčesávanie, ktoré pomôžu mokrý vlas uzavrieť. Dodržiavajte však pokyny výrobcu, čo sa týka oplachovania a doby pôsobenia.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >