Recept na víkend: Máj bryndze čas. Vychutnajte si slovenský poklad na desať spôsobov

gb, 15. mája 2021 o 04:00

Najlepšiu povesť má májová bryndza. Vychutnať si ju nemusíte len na haluškách. Urobte si slaný koláč, karbonátky alebo plnené zemiaky. Naša superpotravina vás nesklame!

Grécky slaný koláč. Vyzerá dobre, čo poviete?

Foto: www.varecha.sk

Desať menej tradičných receptov na bryndzové pokrmy nájdete na tomto odkaze, priniesol ich kulinársky web www.varecha.sk. Nech sa páči, na výber sú žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou, syrovo-bryndzové karbonátky s cviklovo-uhorkovým šalátom, zemiaky s bryndzou a so slaninou, bryndzové slimáky, bryndzové kapsy, jednoduchý bryndzový koláč, Heľpianske trhance, lasagne po slovensky, bryndzovník a ako malú ochutnávku vám ponúkame grécky slaný koláč.

Grécky slaný koláč

Suroviny:
400 g lístkového cesta
250 g bryndzy
250 g tvrdého nastrúhaného syra
500 g tvarohu
1 ks kyslej smotany
podľa chuti čo najviac kôpor
1 ks vajíčka

Postup:
1. Zmiešame bryndzu, tvaroh, strúhaný syr a kyslú smotanu. Pridáme aj nasekaný kôpor.

2. Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice, jednu vyvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme ho naň. Predtým ho jemne vymastíme.

3. Plnku rovnomerne natrieme na cesto.

4. Prikryjeme druhou polovicou cesta, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

5. Po vychladnutí nakrájame a podávame k pivu, bielemu vínku alebo s kefírom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >