7 najobľúbenejších receptov na nesmrteľný vlašský šalát, aj na ten podľa starej normy

gb, 23. novembra 2020 o 03:41

Slováci si na ňom pochutnávali za socializmu v mliečnych baroch a milujú ho dodnes. Urobte si ho doma, toto je sedem najčítanejších receptov na túto obľúbenú chuťovku.

Vlašský šalát podľa starej normy.

Foto: varecha.sk

Najobľúbenejšie recepty na vlašský šalát nájdete na webe www.varecha.sk. Je medzi nimi aj recept pripravený podľa starej československej normy. Presne taký predávali kedysi v bufetoch, bez éčok a ďalších chemikálií, ktoré sú v dnešných výrobkoch tak časté.

Klasický vlašský šalát podľa starej normy

Budete potrebovať:
440 g zemiakov, varný typ A
600 g salámy Lyoner (môžete dať podľa vlastného výberu)
320 g uhoriek sterilizovaných
110 g hrášku v slanom náleve
100 g zeleru
100 g mrkvy
40 g horčice plnotučnej
20 g cukru kryštálového
1 g mletého čierneho korenia
20 g octu
500 g majonézy
10 g worchesterskej omáčky
15 g soli

Postup:
1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme. Očistený zeler a mrkvu uvaríme domäkka vo vode. Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a uhorkami, ktoré sme nakrájali na rezance. Pridáme zeler a mrkvu pokrájané na kocky a zamiešame.

2. V octe rozmiešame cukor, horčicu, soľ a worchester, zalejeme šalát, pridáme majonézu a dobre premiešame. Nakoniec okoreníme a primiešame hrášok.

3. Podávame s pečivom a kto chce, aj s feferónovým šalátom vlastnej výroby.










Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >