7 najklikanejších receptov na pôstne jedlá

gb, 5. marca 2022 o 04:10

Popolcovou stredou sa pre kresťanov začal predveľkonočný pôst, ktorý bude trvať 40 dní. Znamená to odľahčiť jedálniček a vzdať sa najmä mäsa. Portál o varení www.varecha.sk pripravil rebríček najklikanejších receptov na pôstne jedlá, aby ste vedeli, čo navariť.

Pôstna šošovicová polievka.

Foto: Varecha.sk

Ak ste sa rozhodli, že si trochu odľahčíte jedálniček, môžete vyskúšať niektoré z týchto ponúkaných jedál: šošovicový prívarok, pečené kapustníky, pôstne kelové závitky, pôstnu kašu našich predkov, polievku kelovicu či pôstnu fazuľovicu na kyslo. Recepty na všetky nájdete na tomto odkaze. Za všetky prinášame recept na pôstnu šošovicovú polievku so sušenými slivkami.

Pôstna šošovicová polievka so sušenými slivkami
Suroviny
300 g suchej šošovice
150 g sušených sliviek
2 PL hladkej múky
2-3 PL oleja, prípadne maslo
2-3 ks zemiakov
ocot
soľ
cukor

Postup
1. Na niekoľko hodín šošovicu namočíme, najlepšie cez noc. Napučanú šošovicu scedíme, dáme do hrnca variť a zalejeme asi 2 l vody, osolíme. Varíme do mäkka.

2. Keď je šošovica mäkká, pridáme očistené zemiaky nakrájané na krížalky. Sušené slivky umyjeme. Keď sú zemiaky skoro uvarené pridáme sušené slivky a varíme ešte asi 10 minút.

3. Z hladkej múky a oleja pripravíme zápražku. Zriedime troškou studenej vody, premiešame a pridáme do polievky. Za stáleho miešania chvíľu povaríme, podľa chuti dochutíme soľou, octom a cukrom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >