13-ročný Matyáš našiel peňaženku a v nej stotisícovú tržbu. Čo myslíte, čo urobil?

ahojmama.sk, 9. októbra 2024 o 05:40

Čo by ste urobili, keby ste našli peňaženku a v nej zhruba štyritisíc eur? Pred touto otázkou stál nedávno 13-ročný Matyáš, keď našiel peňaženku plnú peňazí pri futbalovom ihrisku v pražských Čakoviciach.

Matyáš s mamou a mladším bratom u policajného riaditeľa.

Foto: Policie ČR

Peňaženka bola plná bankoviek rôznych mien, dohromady v nej bolo viac než 100-tisíc českých korún. Matyáš ju našiel pri futbalovom ihrisku v pražských Čakoviciach a následne ju i s celým obnosom odovzdal na tamojšom policajnom oddelení.

Policajti podľa tankovacej karty zistili, kto je majiteľom peňaženky. Vysvitlo, že išlo o vodiča autobusu, ktorý mal v peňaženke celodennú tržbu. Ako vysvetlil, peňaženka mu vypadla zrejme vtedy, keď doviezol hráčov na futbalové ihrisko a pomáhal im vykladať batožinu.

Z nájdenia a vrátenia peňaženky bol šofér veľmi šťastný a vďačný sľuboval, že sa nálezcovi odmení. „Povedal, že sa s poctivým nálezcom spojí a bude sa mu revanšovať,“ informoval hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Matyáš prišiel peňaženku vrátiť na stanicu spolu s matkou. Neskôr ich pozval aj s jeho mladším bratom do sídla pražskej polície jej riaditeľ Petr Matějček. Chlapcovi tiež poďakoval a pochválil ho za príkladný prístup.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >