Ako z filmu! Drámu cestou do pôrodnice pomáhali riešiť policajti

Patricia Poprocká, 5. februára 2022 o 05:15

Takpovediac v sprievode policajných sirén prišla na svet tento týždeň v myjavskej pôrodnici malá Viktória. Noc, rozbiehajúci sa pôrod, intenzívne kontrakcie, do toho pokazené auto... Našťastie všetko dobre dopadlo a dievčatko i jej mama si dnes užívajú jedinečné spoločné chvíle.

Viktorka, jej rodičia a policajti, ktorí im pomohli.

Foto: Políca SR

Pre policajtov Borisa Pažíka a Dušana Jambora to bola nočná služba ako každá iná. Vo Vrbovom si ale hodinu pred polnocou všimli na výpadovke slabo osvetlené auto. Keď peugeot zastavili, vodič im náhlivo vysvetľoval, že sa ponáhľajú do pôrodnice. Jeho manželka bola už po termíne pôrodu a dieťa sa pýtalo na svet. Policajtov požiadal o pomoc – sprievod a rýchlejší transport do nemocnice.

Tí si vyžiadali súhlas na použitie majákov a manželský pár začali sprevádzať. Aké však nastalo prekvapenie, keď po asi 100 metroch vodič zastavil a začal na policajtov blikať. Z auta sa začal valiť hustý biely dym, palubný počítač zaznamenal poruchu a auto zostalo nepojazdné.

Mužom neostávalo iné než pokazený peugeot bezpečne odstaviť a zamknúť. Rodiacu ženu a jej manžela zobrali do policajného auta a poďho do pôrodnice. Pôrod postupoval, kontrakcie silneli, no policajti stihli prísť do pôrodnice včas.

Malá Viktória prišla na svet o pár hodín, čo hrdý otec Miro oznámil aj policajným pomocníkom. „Ďakujeme veľmi pekne, narodila sa nám dcérka Viktória 3,6 kg a 50 cm, 7:35 hod. prišla na svet 1.2. Veľká vďaka ešte raz za všetko, scenár ako z filmu,“ napísal.

Tešili sa aj policajti, ktorí sa o celý príbeh podelili na sociálnej sieti. „Viktória, prajeme ti v živote veľa zdravia, šťastia a lásky a veríme, že na svojich policajných hrdinov nikdy nezabudneš,“ odkázali dievčatku so želaním krásnych spoločných chvíľ pre celú rodinku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >