Stratený v uliciach, autistický chlapček blúdil Bratislavou, policajti ho našli behať pri plnej štvorprúdovke

ahojmama.sk, 26. júla 2024 o 05:52

Šlo o život. Chlapček blúdil, prebehol cez električkovú trať, cez plnú štvorprúdovku, následne bežal popri krajnici, sám nevedel kam... Všetko to bolo o to horšie, že je autista. Poludňajšia dráma v hlavnom meste napokon skončila šťastne.

Chlapec so svojím záchrancom.

Foto: Polícia SR
Sedemročný chlapček zostal sám doma, keď jeho mama odišla do obchodu. Chvíľu bez dozoru využil na to, že sa vydal do ulíc sám. Zvládnuť svet vonku bez mamy bolo však nad jeho sily, ruch cesty mu ako autistovi na pokoji nepridal, naopak. Stratil prehľad o mieste i čase, spanikáril. Mal však šťastie, spozorovali ho policajti.

Pohotovostná motorizovaná jednotka si v bratislavskej Dúbravke všimla, ako beží cez električkovú trať i plnú štvorprúdovku a pokračuje smerom na Karlovu Ves. Vydali sa za ním.

„Chlapec bol zjavne vystrašený, rozrušený a nevedel kde sa nachádza,“ opisuje prípad polícia na svojej facebookovej stránke. Napriek chlapcovmu autizmu policajti komunikáciu s ním zvládli, podarilo sa im zistiť, kde býva a aj to, ako sa dostal z domova.

Potom šlo už všetko ľahko, chlapec sa dostal šťastne k mame, policajti pomohli a ochránili, tak, ako to majú v slogane a na zmiernenie traumy dostal od nich ešte aj darček – plyšového policajného medvedíka.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >