11 najklikanejších receptov na voňavé zemiakové placky

gb, 25. júna 2022 o 04:14

Tá vôňa, ktorá sa šíri pri príprave zemiakových placiek, priláka do kuchyne celú rodinu. Aj vám sa stáva, že ich nestíhate piecť, tak rýchlo miznú ešte za horúca? Pripomeňte si toto obľúbené jedlo s naším rebríčkom najklikanejších receptov v histórii Varecha.sk. Tak čo, budú na večeru?

Zemiakové placky bez vajíčok.

Foto: varecha.sk

Všetkých jedenásť receptov nájdete na tomto odkaze. Sú medzi nimi klasické postupy, akých sa možno držíte aj u vás doma, no nájdete tam aj recepty na zemiakové placky bez vajíčok, bez múky, so syrom či s jogurtom. Ktorý vyskúšate?

Zemiakové placky bez vajíčok

Suroviny
1 kg zemiakov
1 ks mrkvy
1 ks cibule
6 strúčikov cesnaku
zemiakový škrob podľa potreby
rastlinný olej na vyprážanie
soľ

Postup
(od autorky receptu)
1. Zemiaky som postrúhala do misky a cez sitko vyžmýkala od šťavy, ktorú pustili. Tú som nechala postáť, nech sa usadí škrob. Vodu, ktorá zostala nad usadeným škrobom, som zliala a škrob som vrátila k zemiakom.

2. Pristrúhala som k nim cibuľu, cesnak, jednu mrkvu, pridala trochu zemiakového škrobu, posolila a vyprážala na rastlinnom oleji. Olej som pridávala po malých množstvách, aby sa ho placky príliš nenapili.

3. Placky sú chrumkavé a chutné aj bez vajíčka, čo sa týka korenín, tak si pridajte majorán aj všetko, čo máte radi - podľa chuti. Deťom mimoriadne chutili, dcéra dokonca poznamenala, že chutia lepšie ako „tie normálne”. Dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >