Bezlepková pizza z karfiolu.
Foto: Varecha.skKarfiolovo-cícerové curry so syrom a s kešu, karfiolový šalát na spôsob zemiakového, slaný karfiolový koláč, jarné karfiolové rezne, zapekaný karfiol s cottage cheese a baby karotkou, karfiolové placky, úžasný voňavý pečený karfiol, karfiolový perkelt a pohánková trasenica. To sú recepty, v ktorých hrá hlavnú rolu karfiol. Na prvý pohľad nenápadná surovina, ktorá však dokáže zažiariť, či už samostatne, alebo v kombinácii. Pripravte si tento víkend zdravý a chutný recept s hlavnou hviezdou karfiolom, stačí kliknúť na tento odkaz a vybrať si. Ako malú ochutnávku ponúkame recept na bezlepkovú pizzu z karfiolu a bez múky.
Bezlepková pizza z karfiolu
Suroviny:1 ks karfiolu
1 ks vajíčka
50 g strúhanej mozzarelly
soľ
sušená bazalka
2 PL paradajkovej pasty
4 plátky šunky
1 hrsť strúhanej mozzarelly
1 hrsť listového špenátu
čierne mleté korenie
Postup:
1. Cesto je veľmi jednoduché a na vrch si môžete dať, čo vám najviac chutí. Surový karfiol nasekáme alebo rozmixujeme na minikúsočky, na troche oleja opekáme cca 7 - 8 minút. Poriadne vysušíme utierkou, aby bol čo najsuchší a zmiešame s vajcom a syrom. Vymiešame a na papieri na pečenie vytvarujeme do tvaru pizze. Dáme piecť na 220 stupňov na 15 minút.
2. Vyberieme a prebytočný olej osušíme, potrieme paradajkovou pastou, posypeme opečenou a na pásiky nakrájanou šunkou, špenátom a syrom a dáme dopiecť na 8 - 10 minút.