10x milovaná bublanina z prvých jahôd

gb, 21. mája 2022 o 04:18

Každoročné jahodové hody sú tu. A ako inak začať sezónu najobľúbenejšieho slovenského ovocia, než dobrým koláčikom? My budeme piecť bublaninu. Pridáte sa?

Jemná bublanina s jahodami a čokoládou.

Foto: Varecha.sk

Určite máte doma svoj osvedčený a rokmi vyladený recept na bublaninu, no možno túžite vylepšiť ho nejakou novou vychytávkou. Skúste sa inšpirovať desiatimi receptami, ktoré pomôžu vaše pekárske umenie pozdvihnúť na ešte vyššiu úroveň. Čo tak pridať k ingredienciám čokoládu, tvaroh či jogurt alebo vymeniť obyčajnú múku za zdravšiu variantu? Pozrite sa na tento odkaz a vyberte si recept, čo vás zaujme!

Jemná bublanina s jahodami a čokoládou

Postup:
Cesto:
300 g hladkej múky
250 g kryštálového cukru
2 dl oleja
2 dl mlieka
3 ks vajec
2 balenia vanilkového cukru
1 balenie (12 g) prášku do pečiva
štipka soli
Okrem toho:
cca 600 g čerstvých jahôd
100 g čokolády

Postup:
1. Vajíčka, kryštálový a vanilkový cukor a soľ vymiešame do penista. Následne postupne pridáme aj ostatné prísady ako mlieko, olej a múka zamiešaná s kypriacim práškom.

2. Cesto vylejeme do pekáča (25x35cm), ktorý sme si vytreli olejom a posypali múkou. Uhladíme, poukladáme jahody a posypeme aj na drobno pokrájanou čokoládou, môže byť horká.

3. Napokon pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 35 minút.

4. Bublanina je výborná, jemná a mäkučká. Ovocie podľa sezóny môžete obmieňať, ako aj čokoládu podľa chuti. Prajeme dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >