10x cestovinový šalát na studeno ideálny do horúcich dní

gb, 26. júna 2021 o 04:00

V horúcich letných dňoch logicky nemáme chuť na ťažké jedlá. Výborným riešením, čím sa zasýtiť, je cestovinový šalát. So zeleninou či kúskami mäsa je ideálnym obedom či večerou. Vyskúšate niektorý z týchto?

Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou.

Foto: varecha.sk

Recepty na svieže cestovinové občerstvenie nájdete na webe www.varecha.sk, konkrétne na tomto odkaze.

Nech sa páči, na výber sú tieto dobroty: šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou, zeleninový cestovinový šalát, cestovinový šalát s kuracím mäsom, cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami, tuniakový šalát s cestovinou, cestovinový šalát s tofu, cestovinový šalát s pečeným mäsom, cestovinový šalát s dresingom tisícich ostrovov či cestovinový šalát so surimi tyčinkami. Ktorý šalát pripravíte už tento víkend?

Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou

Omáčka:
1 ks cibule šalotky
1/2 ČL soli
1/2 ČL mletej rímskej rasce (cumínu)
1/2 ČL chilli korenia mletého
korenie štyroch farieb
2 PL jablčného octu
6 PL panenského olivového oleja

Šalát:
220 - 250 g cestovín
500 - 540 g čiernej fazule v konzerve
1/2 - 1 ks cibule nasekanej na jemno
400 - 500 g paradajok
1/4 hrnček koriandrovej vńate
1 ks papričky jalapeño
1 hrnček mrazenej či čerstvej kukurice
1 ks červenej mäsitej papriky
1 ks žltej mäsitej papriky

1. Dáme si variť cestoviny. Po uvarení ich opláchneme v studenej vode, aby sa zastavil proces varenia. Na prípravu omáčky použijeme suroviny zo zoznamu. Dobre premiešame, aby sa vytvorila trochu hustejšia emulzia. Dáme bokom.

2. Na prípravu šalátu si najemno nasekáme cibuľu, pridáme kukuricu a nakrájané paradajky.

3. K tomu pridáme nakrájanú farebnú papriku a jalapeño.

4. Potom pridáme fazuľu a cestoviny, do toho dáme pripravenú omáčku a zamiešame.

5. Nakoniec pridáme koriander. Najlepšie tesne pred podávaním. Šalát podávame vychladený alebo pri izbovej teplote.













Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >