Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou.
Foto: varecha.skRecepty na svieže cestovinové občerstvenie nájdete na webe www.varecha.sk, konkrétne na tomto odkaze.
Nech sa páči, na výber sú tieto dobroty: šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou, zeleninový cestovinový šalát, cestovinový šalát s kuracím mäsom, cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami, tuniakový šalát s cestovinou, cestovinový šalát s tofu, cestovinový šalát s pečeným mäsom, cestovinový šalát s dresingom tisícich ostrovov či cestovinový šalát so surimi tyčinkami. Ktorý šalát pripravíte už tento víkend?
Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou
Omáčka:1 ks cibule šalotky
1/2 ČL soli
1/2 ČL mletej rímskej rasce (cumínu)
1/2 ČL chilli korenia mletého
korenie štyroch farieb
2 PL jablčného octu
6 PL panenského olivového oleja
Šalát:
220 - 250 g cestovín
500 - 540 g čiernej fazule v konzerve
1/2 - 1 ks cibule nasekanej na jemno
400 - 500 g paradajok
1/4 hrnček koriandrovej vńate
1 ks papričky jalapeño
1 hrnček mrazenej či čerstvej kukurice
1 ks červenej mäsitej papriky
1 ks žltej mäsitej papriky
1. Dáme si variť cestoviny. Po uvarení ich opláchneme v studenej vode, aby sa zastavil proces varenia. Na prípravu omáčky použijeme suroviny zo zoznamu. Dobre premiešame, aby sa vytvorila trochu hustejšia emulzia. Dáme bokom.
2. Na prípravu šalátu si najemno nasekáme cibuľu, pridáme kukuricu a nakrájané paradajky.
3. K tomu pridáme nakrájanú farebnú papriku a jalapeño.
4. Potom pridáme fazuľu a cestoviny, do toho dáme pripravenú omáčku a zamiešame.
5. Nakoniec pridáme koriander. Najlepšie tesne pred podávaním. Šalát podávame vychladený alebo pri izbovej teplote.