10 najlepších receptov na žemľovku

gb, 9. novembra 2020 o 03:30

Pečivo, tvaroh, jablká, to sú zvyčajné žemľovkové ingrediencie. Počas posledných rokov sa však i toto sladké jedlo dočkalo rôznych obmien.

Tvarohové potešenie z vianočky.

Foto: www.varecha.sk

Niekto rožky nahradí vianočkou, na vylepšenie použije iné ovocie či pridá lahodný puding. Pozrite sa, ktoré recepty na žemľovku sa dostali do desiatky najúspešnejších v histórii Varecha.sk.

Môžete vyskúšať napríklad tvarohovú žemľovku z vianočky:
Suroviny:
2 ks malej vianočky
3 ks vajec
2,5 dcl mlieka vlažného
2 ks vanilkového cukru
kôra z citróna
2 vaničky tvarohu
hrozienka
štvrtka masla

Postup:
1. Vianočky nakrájame na plátky.
2. Dáme rozpustiť maslo zmiešame s mliekom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a žĺtkami.
3. Vyšľaháme sneh z bielkov.
4. Tvaroh zmiešame s citrónovou kôrou a s vanilkovým cukrom.
5. Pekáč alebo misu z jenského skla vymažeme maslom. Plátky vianočky namáčame v zmesi mlieka a žĺtkov a kladieme na dno. Na prvú vrstvu nanesieme tvaroh a posypeme hrozienkami.
6. Ukladáme ďalšiu vrstvu namočenej vianočky, navrch natrieme sneh z bielkov.
7. Prikryjeme alobalom alebo vrchnákom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla prikryté cca 20 minút na 200 stupňov, potom som odokryla a dopiekla cca 10 až15 minút na 150 stupňov.













Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >