Krémeš, milovaná sladkosť.
Foto: varecha.skDesať tých naj receptov na fantastické krémeše zverejnil portál o varení www.varecha.sk. Upiecť si ich môžete na tomto odkaze. Ako malú ochutnávku ponúkame recept na jeden z nich, najlepší medový krémeš podľa mamičky.
Suroviny:
30 dkg hladkej múky
10 dkg práškového cukru
2 PL rumu
2 ks vajec
1 PL medu
1 lyžička sódy bikarbóny
5 dkg Hery
Plnka:
20 dkg Hery
15 dkg práškového cukru
1 L mlieka
2 ks žĺtkov
4 PL polohrubej múky
2 bal. Zlatého klasu (krémový prášok)
1 - 2 PL rumu
Šľahačka:
2 smotany na šľahanie (typ rastlinná)
2 ks vanilkového cukru
Postup:
1. Z prísad vypracujeme polotuhé cesto, rozdelíme ho na dve polovice, rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený, vysypaný plech.
2. Do mlieka rozšľaháme žĺtky, múku a Zlatý klas, uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vymiešame maslo a práškový cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.
3. Plnku rozotrieme na plát, na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku, prikryjeme druhým plátom. Nakoniec vrch posypeme práškovým cukrom.