10 najlepších receptov na krémeše

gb, 20. novembra 2021 o 04:08

Medové či francúzske, krémeše tu vždy boli a vždy budú! Prežili zmenu režimu a tak, ako sme ich milovali pred desiatkami rokov, milujeme ich dodnes. Prinášame rebríček najklikanejších receptov na tento nesmrteľný zákusok.

Krémeš, milovaná sladkosť.

Foto: varecha.sk

Desať tých naj receptov na fantastické krémeše zverejnil portál o varení www.varecha.sk. Upiecť si ich môžete na tomto odkaze. Ako malú ochutnávku ponúkame recept na jeden z nich, najlepší medový krémeš podľa mamičky.

Suroviny:
30 dkg hladkej múky
10 dkg práškového cukru
2 PL rumu
2 ks vajec
1 PL medu
1 lyžička sódy bikarbóny
5 dkg Hery
Plnka:
20 dkg Hery
15 dkg práškového cukru
1 L mlieka
2 ks žĺtkov
4 PL polohrubej múky
2 bal. Zlatého klasu (krémový prášok)
1 - 2 PL rumu
Šľahačka:
2 smotany na šľahanie (typ rastlinná)
2 ks vanilkového cukru

Postup:
1. Z prísad vypracujeme polotuhé cesto, rozdelíme ho na dve polovice, rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený, vysypaný plech.

2. Do mlieka rozšľaháme žĺtky, múku a Zlatý klas, uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vymiešame maslo a práškový cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.

3. Plnku rozotrieme na plát, na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku, prikryjeme druhým plátom. Nakoniec vrch posypeme práškovým cukrom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >