Pekinské palacinky s mladou cibuľkou.
Foto: www.varecha.skKulinársky web www.varecha.sk ponúka na vyskúšanie týchto desať receptov: chutné slané syrové rožky s jarnou cibuľkou, praženica s jarnou cibuľkou, slaný koláč quiche s jarnou cibuľkou a šampiňónmi, sardinková nátierka s jarnou cibuľkou, hubová masala s jarnou cibuľkou, špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom, chlieb s jarnou cibuľkou, reďkovkový šalát s jarnou cibuľkou, jednoduchá francúzska zemiakovo-cibuľková polievka a tiež pekinské palacinky s mladou cibuľkou.
Pekinské palacinky s mladou cibuľkou
Suroviny:2 ks vajec
170 g hladkej múky
5 - 6 ks jarnej cibuľky s vňaťou
2,5 dcl kuracieho vývaru
2 ks prerastenej údenej slaniny - hrubšie plátky
3 PL oleja
štipka soli
Postup:
1. Cibuľku umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Vajcia, vývar a múku vymiešajte metličkou tak, aby v hmote neboli hrudky. Pridajte cibuľku a na malé kocky nakrájanú slaninu. Vývar aj slanina sú síce slané, ale trocha soli sa do cesta zíde.
2. Nechajte chvíľu postáť a potom na panvici s priemerom 25 cm na rozhorúčenej lyžici oleja pečte palacinky. Z tejto dávky vyjdú štyri kusy. Cesto nalievajte naberačkou a potom lyžicou rozotrite do strán, aby boli palacinky rovnomerne hrubé.
3. Z oboch strán ich pečte do chrumkava. Olej si priebežne pri pečení ostatných treba dopĺňať.
4. Sú chutné teplé aj studené, ponechané vcelku aj pokrájané. Kúsky sa šikovne držia v ruke.