Žiaci a študenti sa môžu hlásiť do literárnej súťaže o Alexandrovi Dubčekovi

TASR, 14. apríla 2021 o 04:25

Odkaz Alexandra Dubčeka bude predmetom celoslovenskej literárnej súťaže. Pri príležitosti 100. výročia narodenia tohto významného slovenského politika ju vyhlásila obec Uhrovec v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom .

Alexander Dubček.

Foto: Profimedia

„Žiaci základných a študenti stredných či vysokých škôl budú môcť v rámci súťaže predstaviť prostredníctvom ľubovoľného slohového útvaru vlastný pohľad na túto významnú osobnosť moderných slovenských dejín," uviedol Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Príspevky je potrebné zaslať do konca júna v dvoch vyhotoveniach na adresu Obecného úradu v Uhrovci (Obecný úrad Uhrovec, SNP 86/7, 956 41, Uhrovec) a zároveň e-mailom na projekty@uhrovec.sk. Autorské práce bude hodnotiť odborná porota zložená z vedeckých pracovníkov, novinárov a pedagógov.

Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční v novembri v rodnej obci Dubčeka ako súčasť vzdelávacieho seminára pre mládež, na ktorý budú pozvaní všetci prihlásení autori. Súťaž sa koná v rámci Roka Alexandra Dubčeka, ktorý na Slovensku prebieha.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >