VIDEO Neuveriteľné schopnosti malej plavkyne. 16-mesačná Elizabeth ukazuje, ako sa neutopiť v bazéne

Patricia Poprocká, 30. septembra 2019 o 06:01

Mala šesť mesiacov, keď ju mama zobrala prvý raz do bazéna. O ďalších desať mesiacov už úspešne zvládla program Infant swimming resource, čo je akýsi základný kurz prežitia pre deti v bazéne. Čo dokáže malá Elizabeth dnes, ukazuje toto úžasné video.


Elisabeth vodu jednoducho miluje, a pláva lepšie než ktorýkoľvek dospelý. Aj keď úzkostlivejšie povahy zrejme zadržia dych hneď pri úvodnom skoku do bazéna, maličká plavkyňa veľmi skoro presvedčí, že sa niet čoho obávať.

Video jej plaveckých pokrokov videlo na internete 9 miliónov ľudí a pre záchranársky program batoliat vo vode je skvelou reklamou.

Elizabeth naň začala chodiť ako 14-mesačná. Najprv sa jej to nepáčilo najmä to, že mala ležať na chrbte, ale čoskoro si zvykla. Ako vysvetľujú titulky na videu, v rámci kurzu nacvičovali nečakaný pád do bazénu, a aby nasimulovali aj naozaj nečakané padnutie do vody, plávala v šatách. Cieľom bolo, aby si dokázala vo vode poradiť, a to doplávaním na kraj bazéna alebo ku schodom, kde by sa mohla niečoho zachytiť.

Statočne bojovala, aj keď to nebolo vždy príjemné. Výsledok? Vo vode je dnes doslova ako malá rybka. Plávanie a vodu jednoducho miluje.

Program Infant swimming resource je populárny najmä v zámorí. Svojho šesťmesačného syna Eastona naň prihlásili americký lyžiar Bode Miller s manželkou po tom, čo sa im pred rokom utopila 19-mesačná dcérka v bazéne počas návštevy u priateľov.

Čo sa naučil, zverejnil Bode Miller neskôr na Instagrame.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >