VIDEO Budúci Nepela? Tento štvorročný chlapec korčuľuje na svojej prvej súťaži ako skúsený profesionál

pt, 11. apríla 2023 o 04:51

Ten pokoj, ktorý z neho sála, je priam neuveriteľný. Kedy a kadiaľ mu síce ešte musí ukázať trénerka, na ľade sa však už dokáže plne sústrediť na nacvičenú zostavu a predviesť ju bez jedinej chybičky. Že nič zvláštne, to predsa musí zvládnuť každý športovec? Áno, až na to, že tento malý krasokorčuliar má štyri roky a toto je jeho prvá súťaž.

Krasokorčuľovanie je krásny, ale náročný šport. Vyžaduje si systematický tréning už v nízkom veku. Ilustračné foto.

Foto: shutterstock

Video z jeho prvého súťažného vystúpenia zverejnila hrdá mama na sociálnej sieti. Štvorročný ruský chlapček priam s profesionálnou koncentráciou predvádza svoju jazdu – kroky, skoky, otočky, dokonca i „piruety“ primerané umeniu takéhoto malého dieťaťa. V žltom saku a čiernych nohaviciach je na ľade ako doma.

Ktovie, možno tento malý talent sa raz zaradí do skupiny slávnych krasokorčuliarskych šampiónov, kam patria jeho krajania Jevgenij Pľuščenko, Alexej Jagudin, Američania Scott Hamilton, Brian Boitano či Slováci Ondrej Nepela alebo Jozef Sabovčík. Samozrejme, ak vydrží pri systematickom tréningu, ktorý je s pribúdajúcim vekom čoraz náročnejší. Dlhú cestu začal naozaj dobre, posúďte sami.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >