V súťaži šikovných mamičiek vyhrala Miroslava Grisáková z Krompách. Ako sa vám páči jej kresba na kabelke?

Gabriela Bachárová, 17. marca 2019 o 07:00

Miroslava Grisáková (33) z Krompách sa stala víťazkou súťaže Najkrajší výrobok od mamky 2018, v ktorej sa predstavili šikovné slovenské mamičky. Zaujala jej kabelka Maruška s namaľovanou líškou.

Miroslava Grisáková maľuje aj obrazy.

Foto: archív Miroslavy Grisákovej

Mirka mala vzťah k umeniu už od malička, navštevovala umelecké školy v Krompachoch aj Spišskej Novej Vsi. Vyštudovala Strednú priemyselnú školu drevársku v Spišskej Novej Vsi, odbor čalúnnictvo a dekoratérstvo v interiéri. „Po škole som nastúpila do zamestnania, kde som ako robotníčka vyrábala osem rokov elektroniku. Za pásom, ako sa hovorí. Potom som otehotnela. V septembri som odišla na materskú dovolenku, v decembri odišla preč firma, nemala som sa preto, kam vrátiť,“ hovorí mama štvorročného škôlkara Andreja.

Víťazný výrobok, kabelka Maruška.

Foto: archív Miroslavy Grisákovej

Často premýšľala, čo bude robiť po materskej. Nápad s maľovaním prišiel sám. Ako prvé namaľovala Andrejkovo tričko. „Bolo to dosť vtipné. Psík nakreslený len s fixami na textil. Neskôr som si už objednala kvalitné farby na textil a maľovala som každý deň, až doteraz. Túto prácu a hobby milujem, je to to, čo som vždy chcela robiť,“ hovorí Mirka. Jej koníček sa stal plnohodnotnou prácou.

Prvé maľby darovala rodine či známym, potom už ale prišli prvé objednávky. „Až mi srdiečko poskočilo. Nie je nič krajšie, ako keď sa vaša tvorba páči iným,“ hovorí víťazka súťaže. Momentálne sa jej tvorba rozšírila aj o maľovanie na kožu a koženku, ale kreslí asi na všetko, na čo sa dá. Dámske a pánske doplnky, ako sú rukavice, kravaty, dážniky, peňaženky, topánky či tenisky, ďalej tričká a šaty, rifľové a kožené bundy, kabelky a batohy. Keď si chce odpočinúť od textilu, tak maľuje aj na sklo a porcelán. „A aby som nezabudla, maľujem aj obrazy akrylovými farbami,“ vraví. V jej tvorbe prevládajú zvieracie motívy, najradšej kreslí líšky, ktoré sú obľúbené aj u zákazníkov.

Miroslava Grisáková so svojimi obrazmi.

Foto: archív Miroslavy Grisákovej

Do súťaže sa Mirka tento rok prihlásila po tretíkrát. V minulom ročníku postúpila s maľovaným dáždnikom do semifinále. Vyhrať sa jej podarilo v poslednom ročníku, uspela s maľovanou kabelkou Maruška. A to sa takmer neprihlásila, pretože si termín všimla len štyri dni pred ukončením súťaže. „Tento rok som vyhrať chcela, bol to môj cieľ. Tri roky som po tom túžila. Vidím, že to, čo robím, sa nepáči len mne, ale aj ľudom okolo. Mojím cieľom je robiť to, čo doteraz a stále sa zlepšovať. Nápady mám v hlave neustále, milujem svoju prácu,“ hovorí Mirka.

Maľovať skúša už aj syn Andrej: „Keď mal dva a pol roka až tri roky, maľoval tričká pre seba aj tatíka, ale teraz sú jeho vášňou dinosaury a nie farby. Možno sa k nim ešte vráti. Budem rada, taký pomocník by sa mi zišiel,“ hovorí s úsmevom.

Miroslava Grisáková.

Foto: archív Miroslavy Grisákovej

Tvorbu Miroslavy Grisákovej si môžete pozrieť na https://www.facebook.com/MimGart/. Organizátorom súťaže je web www.codokazemama.sk, na ktorom prezentujú mamičky svoju tvorbu. Mediálnym partnerom súťaže je náš web.


Pozrite si aj ďalšie výrobky Miroslavy Grisákovej

Foto:














Foto:




Foto:





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >